2p

Kiírták a pályázatot a Magyar Nemzeti Múzeum kirúgott főigazgatójának posztjára. Itt vannak a részletek.

Megjelent a pályázati felhívás a Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) főigazgatói pozíciójának betöltésére. Az intézmény honlapjáról is letölthető felhívás szerint a munkaviszony "legfeljebb" öt év határozott idejű megbízás lesz, szintén legfeljebb három hónapos munkaidővel, a munkába lépésnapja 2024. március 6-a lesz.

A szakmai követelmények között szerepel "a látogatói bázis bővítése, külön hangsúllyal a fiatal és idős generációk bevonására", aminek az ad némi pikáns felhangot, hogy az L. Simon László kirúgásához vezető World Press Photo kiállítás kapcsán kitört botrány idején hosszú sorokban álltak a fiatalok is a múzeum előtt.

Az állás betöltésének feltétele a "mesterfokozató végzettség és szakirányú szakképzettség, jogász vagy közgazdász szakképzettség", illetve "az intézmény alaptevékenységének megfelelő jogviszonyban legalább hároméves szakmai gyakorlat", valamint a B2 szintet elérő nyelvtudás.

A dokumentumból az is kiderül, hogy az MNM a költségvetésből közel 20 milliárd forintnyi forrásra számíthat idén, bevételeire pedig 4,7 milliárd forintot számoltak előzetesen.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!