2020. február 19. 08:47
mfor.hu

Megjelent a vonatkozó kormányhatározat a keddi Magyar Közlönyben.

A kormányhatározat értelmében a kormány egyetért azzal, hogy

"a Puskás Arénának mint a nemzet stadionjának az üzemeltetése és működtetése zavartalanul magas szinten történjen".

A Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja Nonprofit Zrt. (KKBK) által közzétett fotón a Puskás Aréna 2019. október 1-jén. (Fotó: MTI/KKBK) A Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja Nonprofit Zrt. (KKBK) által közzétett fotón a Puskás Aréna 2019. október 1-jén. (Fotó: MTI/KKBK)

Ennek érdekében arra kérte a kormány a pénzügyminisztert, Varga Mihályt, hogy az emberi erőforrások minisztere, Kásler Miklós bevonásával a cél érdekében idén biztosítson a költségvetésből 1,876 milliárd forintot.

A feladathoz határidőt nem rendeltek, az összeget majd a költségek felmerülése ütemében kell elutalni a Nemzeti Sportközpontoknak, melynek feladata a stadion üzemeltetése.

A Puskás Arénát tavaly adták át, 69 ezer fő befogadására képes és 190 milliárd forintba került a kivitelezése.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.