<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

A 2009-ben életbe lépő adócsomag várhatóan két pilléren nyugszik majd: áfaemelésen és a kedvezmények, mentességek csökkentésén, s e javaslat támogatásáról ma születik döntés az adókerekasztal ülésén - írta a hétfői Magyar Nemzet.

Az adórendszer jelentős átalakítására lesz szükség 2009-től – nyilatkozta Zara László, a Magyar Adótanácsadók Egyesületének elnöke, az adókerekasztal vezetője. A lap emlékeztet, hogy a pénzügyminiszter korábban kijelentette, hogy nem jó ötlet az áfaemelés, makacsul tartják magukat azok az értesülések, amelyek szerint a 2009-es adócsomag egyik sarkalatos pontját képezheti majd.

Szakértők valószínűtlennek tartják a 25 százalékos kulcsot, de enyhébb emelést nem zárnak ki.

A Gazdasági Versenyképesség Kerekasztal adócsoportjának (adókerekasztal) vezetője szerint sem elképzelhetetlen ez a megoldás.

Zara László ugyanakkor úgy véli, csak akkor lehet szó emelésről, ha közben bizonyos cikkek, például alapvető élelmiszerek és szolgáltatások áfája csökken - olvasható a Magyar Nemzetben.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.