1p

Mi legyen a pénzünkkel? Tegyük állampapírba? Részvénybe? Ingatlanba? Kriptóba?
A befektetésektől a vagyonkezelésig - újra itt a Klasszis Klub Live!

Jöjjön el személyesen, találkozzon neves szakértőkkel vagy csatlakozzon online!

2024. március 27. 17:00

Részletek és jelentkezés itt!

Idén még csökken, jövőre már nő, mondják.

A Goldman Sachs bankház közgazdászai szerint az idén csökken, jövőre már emelkedik és 2022-re visszatér a krízis előtti szintre a világ olajkereslete.

A keresletnövekedéshez a közlekedési eszközök üzemanyag-felhasználásának emelkedése és az állami infrastrukturális beruházások növekedése járul majd hozzá a legnagyobb mértékben.

A Goldman Sachs prognózisa szerint a világ olajkereslete az idén 8 százalékkal csökken, jövőre 6 százalékkal emelkedik és 2022-re éri el a krízis előtti szintet. "A keresletnövekedés már megkezdődött, elsősorban a kínai és az indiai gazdasági aktivitás élénkülésének köszönhetően" - írják a bank elemzői.

Az olajtermékek közül a benzin kereslete növekszik majd a leggyorsabb ütemben. A repülőgép-üzemanyag, a kerozin kereslete viszont csak meglehetősen visszafogott ütemben fog növekedni a járványvédelmi zárlat során a légiközlekedésben megrendült fogyasztói bizalom miatt.

Mindeközben a BP és a Shell már úgy számol, hogy az olajigény nem hogy 2022-re nem áll vissza a járvány előtti szintre, de már sohasem lesz olyan, mint pár hónappal ezelőtt, és a benzinkorszak most már gyakorlatilag véget ér.

(via MTI)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!