<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén - nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2022 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

Egyelőre titkolja a Magyar Turisztikai Ügynökség, hogy mennyi közpénzt terveznek elkölteni az államalapítási ünnepség programjaira, valamint az Európa legnagyobbjaként beharangozott tűzijátékra.

Ugyanis a döntés megalapozását szolgáló adatokról” van szó, amelyek 10 évig nem nyilvánosak. Az Átlátszó.hu azt írja, a tavalyi rendezvénnyel kapcsolatban is három és fél hónappal később kaptak választ, amiből az derült ki, hogy 2021-ben közel 12 milliárd forintot fordítottak az augusztus 20-i eseményekre. Idén petíció indult a közpénzégetés ellen, és már 86 ezer fölött jár az aláírók száma. 

Ez is titkos 10 évig. Fotó: DepositphotosEz is titkos 10 évig. Fotó: Depositphotos

Közadatigénylésben kérte ki a Párbeszéd Magyarországért a 2022. évi államalapítási ünnepi tűzijáték előzetes költségbecslését, valamint a négynapos programsorozat előzetes költségbecslését június végén. A párt a napokban kapott választ az Átlátszó által üzemeltetett KiMitTud közadatigénylő weboldalon feltett kérdéseire.

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) szerint „az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 27. § (5) bekezdése alapján a közfeladatot ellátó szerv feladat- és hatáskörébe tartozó döntés meghozatalára irányuló
eljárás során készített vagy rögzített,

a döntés megalapozását szolgáló adat a keletkezésétől számított tíz évig nem nyilvános.”

Vagyis az állami szervezet egyelőre titkolja, mennyi pénzt szántak az idei augusztus 20-i állami ünnepre, ahol a kormány bejelentése szerint Európa legnagyobb tűzijátéka lesz.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.