2p

Egyelőre titkolja a Magyar Turisztikai Ügynökség, hogy mennyi közpénzt terveznek elkölteni az államalapítási ünnepség programjaira, valamint az Európa legnagyobbjaként beharangozott tűzijátékra.

Ugyanis a döntés megalapozását szolgáló adatokról” van szó, amelyek 10 évig nem nyilvánosak. Az Átlátszó.hu azt írja, a tavalyi rendezvénnyel kapcsolatban is három és fél hónappal később kaptak választ, amiből az derült ki, hogy 2021-ben közel 12 milliárd forintot fordítottak az augusztus 20-i eseményekre. Idén petíció indult a közpénzégetés ellen, és már 86 ezer fölött jár az aláírók száma. 

Ez is titkos 10 évig. Fotó: Depositphotos
Ez is titkos 10 évig. Fotó: Depositphotos

Közadatigénylésben kérte ki a Párbeszéd Magyarországért a 2022. évi államalapítási ünnepi tűzijáték előzetes költségbecslését, valamint a négynapos programsorozat előzetes költségbecslését június végén. A párt a napokban kapott választ az Átlátszó által üzemeltetett KiMitTud közadatigénylő weboldalon feltett kérdéseire.

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) szerint „az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 27. § (5) bekezdése alapján a közfeladatot ellátó szerv feladat- és hatáskörébe tartozó döntés meghozatalára irányuló
eljárás során készített vagy rögzített,

a döntés megalapozását szolgáló adat a keletkezésétől számított tíz évig nem nyilvános.”

Vagyis az állami szervezet egyelőre titkolja, mennyi pénzt szántak az idei augusztus 20-i állami ünnepre, ahol a kormány bejelentése szerint Európa legnagyobb tűzijátéka lesz.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!