3p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Nagy projektbe fogtak bele tavaly a felcsúti milliárdos vállalkozó hasonlóan sikeres gyerekei: Alcsútdoboz Rézhegy részén építenek luxus öko villaparkot.

Majdnem napra pontosan egy évvel ezelőtt az elsők között számolt be lapunk arról, hogy Mészáros Lőrinc gyerekeinek egyik cége luxusprojektbe fogott Alcsútdobozon.

"Lakjon és üdüljön egyhelyen!" - hirdeti a Rézhegy Öko Villapark honlapja, ahonnan kiderül, hogy Mészáros Lőrinc gyerekei az egyenként 900-1000 négyzetméteres, domboldali telkeken összesen 57 darab különböző nagyságú, "magas minőségű, energiahatékony gépészeti rendszerrel megépülő családiházakat" építenek fel. A Fejér-B.Á.L. az építtető és az ingatlanok értékesítését is ők végzik a honlap szerint - írtuk akkori cikkünkben.

Az azóta eltelt időben pedig amellett, hogy a jelek szerint lázasan folytak a munkálatok, annyi változás biztosan történt, hogy mégsem a Fejér-B.Á.L. végzi az ingatlanok értékesítését, hiszen a villákat az egyik ingatlaniroda honlapján is megtaláltuk. Ezen kívül a felépítendő ingatlanok számát is módosították. Eredetileg 57 családi házat terveztek felhúzni, ma viszont már "csak" 51 villát említenek a projekt leírásánál a honlapjukon.

A munkák eredménye is megvan már, hiszen augusztusban teljesen elkészült az első ingatlan a villaparkban, így nem csoda, hogy már az értékesítés is elkezdődött.

A legnagyobb ingatlanhirdetési portálon kilenc rézhegyi villa hirdetése érhető el jelenleg, ha pedig valamelyikbe beleszeret, akkor igencsak borsos árat kell fizetnie. 

A 150-250 négyzetméter közötti ingatlanokat ugyanis 196-243 millió közötti árakon kínálják, ami bő egymilliós négyzetméterárat jelent a legtöbb esetben.

A villapark látványterve. Fotó: Rézhegy Öko Villapark
A villapark látványterve. Fotó: Rézhegy Öko Villapark

"A Villa Park célja, hogy az ott élők teljes igényeit kiszolgálja, ezért a későbbiek folyamán saját kertész, gépész, biztonsági szolgálat segíti majd a családok mindennapjait. Továbbá a gyermekesek és sportolni vágyók számára kialakításra kerül egy privát játszótér és egy szabadtéri edző park is" - olvasható a hirdetésben, tehát Mészáros Lőrinc gyerekei tényleg luxuskörülményeket igyekeznek megteremteni Rézhegyen.

Természetesen ezzel nemcsak az oda költözők járhatnak majd jól, de a kivitelezők, vagyis a felcsúti milliárdos gyerekei is. Ha a hirdetések alapján egy 220 millió forintos átlagárat veszünk ingatlanonként, akkor ha mind az 51-et értékesítik, az bő 11 milliárd forintos bevételt fog jelenteni számukra. Természetesen ebből még lejön az ingatlanközvetítő jutaléka is, ami nagyjából pár százmilliós tételre rúghat majd. Teljesen egyébként 2024-re ígérik majd a villapark elkészültét.

A projektből azonban nemcsak a Fejér-B.Á.L. fog profitálni, hanem a beruházásban résztvevő partnerek is, akik a honlap szerint két kivétellel a Mészáros-gyerekek egyéb érdekeltségei:

  • az Euro Generál Kft.,
  • a Fejér Tervező és Mérnökiroda Kft. (mint a tervek készítője),
  • a Fenstherm Future Zrt. nyílászárók gyártójaként,
  • és hasonló tevékenységgel az SZ-Plast Ablak Kft.

Rajtuk kívül partner lett még a fa, építőanyag-, szaniteráru-nagykereskedelemmel foglalkozó Bau-System 92 Kft. és a dunaharaszti székhelyű Witzing Tüzépker Kft.

(Székely Sarolta szerzői oldala itt érhető el.)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!