Klasszis Klub online találkozó

Módosult a program!

Május 13. 15:30

Vendég: Dávid Ferenc, a VOSZ volt főtitkára

Legyen előfizetőnk, és regisztrálhat rendezvényünkre!

Előfizetés		
	
mfor.hu

Megérkeztek az új szabályok az idősotthonokba, köztük az a régóta várt engedély, hogy a jó állapotban lévő bentlakók végre kimehessenek családtagjaikhoz, szeretteikhez. Ehhez 235 napot kellett várniuk. 

2020. szeptember 7-től döntött úgy az országos tisztifőorvos, hogy a pandémia második hulláma miatt bezárják az idősotthonokat. Azóta volt érintésmentes látogatási lehetőség is, de végre itt az igazi, várva-várt, 25710-1/2021 EÜIG iktatószámú határozata: látogathatók az intézmények, sőt, el is hagyhatják a gondozottak. 

Végre kijöhetnek az idősek és meg is látogathatjuk őket az otthonból. Fotó: DepositphotosVégre kijöhetnek az idősek és meg is látogathatjuk őket az otthonból. Fotó: Depositphotos

Pedig nemrég még azt latolgattuk lapunk hasábjain két idősotthon vezetőjével, hogy mikor és hogyan lenne érdemes a nyitás az intézményekben, ha már úgy tűnik, mindenhol lazítanak az intézkedéseken?

A körlevél, amely az ország összes szociális intézményében ma landolt, jelzi,

  • hogy csak egészséges személy látogathatja hozzátartozóját, ismerősét, ha nincs elkülönítésben.
  • védettségi igazolvánnyal rendelkező személyek a hét meghatározott napjain mehetnek be látogatni
  • védettségi igazolvány nélkül a hét többi napján érintésmentes látogatásra jogosultak 
  • a látogatóknak az intézmény területén a kifüggesztett óvintézkedéseket be kell tartaniuk, a közösség védelmében. Ez vonatkozik az intézmények által meghatározott maximális látogatói létszámra, a belépést megelőzően a védettségi és a személyi igazolvány felmutatását, majd a Iátogatói nyilatkozat kitöltését. 
  • belépés az intézmény területére csak testhőmérséklet mérését követően, védőfelszerelés (szájmaszk) használatával lehetséges
  • az intézménybe Iépéskor kötelező a kézfertőtlenítés, melyet az intézmény biztosít.
  • egy ellátotthoz egyszerre maximum két védettségi igazolvánnyal rendelkező Iátogató érkezhet, valamint a felügyeletük alatt álló, 18 év alatti védettségi igazolvánnyal nem rendelkező gyerekek. A Iátogatás időtartama maximálisan fél óra lehet, és heti egy alkalmat javasolnak. 

KIJÁRÁSI SZABÁLYOK:

-  védettségi igazolvánnyal rendelkező gondozottnak az intézmény elhagyásának lehetősége biztosított

- védettségi igazolvánnyal nem rendelkező ellátottak is elhagyhatják az intézményt, de 72 órán túli távollétet követően csak SARS-Cov-2 antigén gyorsteszt negatív eredménye után térhetnek vissza, melynek levételérül az intézmény gondoskodik.

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.