Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Nem aprózza el a felcsúti fociakadémia, továbbra is igyekszik minél jobban kihasználni a TAO-rendszert. Rengeteg pénzt költenének el ebben a szezonban is.

A 2017/2018-as támogatási évben a Magyar Labdarúgó Szövetség 2,37 milliárd forintnyi TAO-támogatást hagyott jóvá A Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány számára. Afelől nem lehet kétségünk, hogy ahogy a korábbi években, úgy most is az Orbán Viktor alapította focialapítvány szeretné a legtöbb pénzt becsatornázni magához a TAO-ból, amire minden esélye meg is van. A politika és a foci egyre szorosabb összefonódása alapján szinte kizártnak tartjuk, hogy az alapítvány ne tudná összekalapozni a jóváhagyott sportfejlesztési programjában meghatározott összeget.

A mostani 2,37 milliárd forint jelentős összeg sportági és alapítványi szinten is, viszont nem ez a legnagyobb TAO-pénz, amit egy évben szeretne elkölteni a Felcsút. Tavaly, tehát a 2016/2017-es szezonban ugyanis 2,9 milliárdot költöttek el, míg a támogatási rendszer első évében 2,8 milliárd forintnyi támogatás áramlott az alapítvány kasszájába.

Arról egyelőre nincsenek még információk, hogy pontosan mire is szeretné idén elkölteni ezt a pénzt a Felcsút, hiszen a jóváhagyott sportfejlesztési programot még nem tették közzé. Azt viszont elég jó eséllyel jelenthetjük ki a korábbi programok alapján is, hogy a pénz nagy része valamilyen beruházásra menne el. Ez lehet sportcsarnok, pályák, sporthotel vagy akár kollégium is.

A TAO-rendszer 2011-es indulása óta a mostani összeggel együtt irdatlan pénzmennyiség áramlott a Felcsúthoz: 16,3 milliárd forint.

És ezen felül a cégek önmaguktól is öntik pénzt a helyi alapítványhoz. Mindenféle adókedvezmények és gazdasági előnyök nélkül 2011 és 2016 között 13 milliárdot utaltak az alapítványnak.

Vagyis mindösszesen 6 év alatt a miniszterelnök szülőfalujának focija 29,2 milliárd forintnyi támogatást zsebelhetett már be.

Székely Sarolta
mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.