TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Nem aprózza el a felcsúti fociakadémia, továbbra is igyekszik minél jobban kihasználni a TAO-rendszert. Rengeteg pénzt költenének el ebben a szezonban is.

A 2017/2018-as támogatási évben a Magyar Labdarúgó Szövetség 2,37 milliárd forintnyi TAO-támogatást hagyott jóvá A Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány számára. Afelől nem lehet kétségünk, hogy ahogy a korábbi években, úgy most is az Orbán Viktor alapította focialapítvány szeretné a legtöbb pénzt becsatornázni magához a TAO-ból, amire minden esélye meg is van. A politika és a foci egyre szorosabb összefonódása alapján szinte kizártnak tartjuk, hogy az alapítvány ne tudná összekalapozni a jóváhagyott sportfejlesztési programjában meghatározott összeget.

A mostani 2,37 milliárd forint jelentős összeg sportági és alapítványi szinten is, viszont nem ez a legnagyobb TAO-pénz, amit egy évben szeretne elkölteni a Felcsút. Tavaly, tehát a 2016/2017-es szezonban ugyanis 2,9 milliárdot költöttek el, míg a támogatási rendszer első évében 2,8 milliárd forintnyi támogatás áramlott az alapítvány kasszájába.

Arról egyelőre nincsenek még információk, hogy pontosan mire is szeretné idén elkölteni ezt a pénzt a Felcsút, hiszen a jóváhagyott sportfejlesztési programot még nem tették közzé. Azt viszont elég jó eséllyel jelenthetjük ki a korábbi programok alapján is, hogy a pénz nagy része valamilyen beruházásra menne el. Ez lehet sportcsarnok, pályák, sporthotel vagy akár kollégium is.

A TAO-rendszer 2011-es indulása óta a mostani összeggel együtt irdatlan pénzmennyiség áramlott a Felcsúthoz: 16,3 milliárd forint.

És ezen felül a cégek önmaguktól is öntik pénzt a helyi alapítványhoz. Mindenféle adókedvezmények és gazdasági előnyök nélkül 2011 és 2016 között 13 milliárdot utaltak az alapítványnak.

Vagyis mindösszesen 6 év alatt a miniszterelnök szülőfalujának focija 29,2 milliárd forintnyi támogatást zsebelhetett már be.

Székely Sarolta
mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.