2p

Nem aprózza el a felcsúti fociakadémia, továbbra is igyekszik minél jobban kihasználni a TAO-rendszert. Rengeteg pénzt költenének el ebben a szezonban is.

A 2017/2018-as támogatási évben a Magyar Labdarúgó Szövetség 2,37 milliárd forintnyi TAO-támogatást hagyott jóvá A Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány számára. Afelől nem lehet kétségünk, hogy ahogy a korábbi években, úgy most is az Orbán Viktor alapította focialapítvány szeretné a legtöbb pénzt becsatornázni magához a TAO-ból, amire minden esélye meg is van. A politika és a foci egyre szorosabb összefonódása alapján szinte kizártnak tartjuk, hogy az alapítvány ne tudná összekalapozni a jóváhagyott sportfejlesztési programjában meghatározott összeget.

A mostani 2,37 milliárd forint jelentős összeg sportági és alapítványi szinten is, viszont nem ez a legnagyobb TAO-pénz, amit egy évben szeretne elkölteni a Felcsút. Tavaly, tehát a 2016/2017-es szezonban ugyanis 2,9 milliárdot költöttek el, míg a támogatási rendszer első évében 2,8 milliárd forintnyi támogatás áramlott az alapítvány kasszájába.

Arról egyelőre nincsenek még információk, hogy pontosan mire is szeretné idén elkölteni ezt a pénzt a Felcsút, hiszen a jóváhagyott sportfejlesztési programot még nem tették közzé. Azt viszont elég jó eséllyel jelenthetjük ki a korábbi programok alapján is, hogy a pénz nagy része valamilyen beruházásra menne el. Ez lehet sportcsarnok, pályák, sporthotel vagy akár kollégium is.

A TAO-rendszer 2011-es indulása óta a mostani összeggel együtt irdatlan pénzmennyiség áramlott a Felcsúthoz: 16,3 milliárd forint.

És ezen felül a cégek önmaguktól is öntik pénzt a helyi alapítványhoz. Mindenféle adókedvezmények és gazdasági előnyök nélkül 2011 és 2016 között 13 milliárdot utaltak az alapítványnak.

Vagyis mindösszesen 6 év alatt a miniszterelnök szülőfalujának focija 29,2 milliárd forintnyi támogatást zsebelhetett már be.

Székely Sarolta
mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!