<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Nem aprózza el a felcsúti fociakadémia, továbbra is igyekszik minél jobban kihasználni a TAO-rendszert. Rengeteg pénzt költenének el ebben a szezonban is.

A 2017/2018-as támogatási évben a Magyar Labdarúgó Szövetség 2,37 milliárd forintnyi TAO-támogatást hagyott jóvá A Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány számára. Afelől nem lehet kétségünk, hogy ahogy a korábbi években, úgy most is az Orbán Viktor alapította focialapítvány szeretné a legtöbb pénzt becsatornázni magához a TAO-ból, amire minden esélye meg is van. A politika és a foci egyre szorosabb összefonódása alapján szinte kizártnak tartjuk, hogy az alapítvány ne tudná összekalapozni a jóváhagyott sportfejlesztési programjában meghatározott összeget.

A mostani 2,37 milliárd forint jelentős összeg sportági és alapítványi szinten is, viszont nem ez a legnagyobb TAO-pénz, amit egy évben szeretne elkölteni a Felcsút. Tavaly, tehát a 2016/2017-es szezonban ugyanis 2,9 milliárdot költöttek el, míg a támogatási rendszer első évében 2,8 milliárd forintnyi támogatás áramlott az alapítvány kasszájába.

Arról egyelőre nincsenek még információk, hogy pontosan mire is szeretné idén elkölteni ezt a pénzt a Felcsút, hiszen a jóváhagyott sportfejlesztési programot még nem tették közzé. Azt viszont elég jó eséllyel jelenthetjük ki a korábbi programok alapján is, hogy a pénz nagy része valamilyen beruházásra menne el. Ez lehet sportcsarnok, pályák, sporthotel vagy akár kollégium is.

A TAO-rendszer 2011-es indulása óta a mostani összeggel együtt irdatlan pénzmennyiség áramlott a Felcsúthoz: 16,3 milliárd forint.

És ezen felül a cégek önmaguktól is öntik pénzt a helyi alapítványhoz. Mindenféle adókedvezmények és gazdasági előnyök nélkül 2011 és 2016 között 13 milliárdot utaltak az alapítványnak.

Vagyis mindösszesen 6 év alatt a miniszterelnök szülőfalujának focija 29,2 milliárd forintnyi támogatást zsebelhetett már be.

Székely Sarolta
mfor.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.