2020. április 1. 07:04
mfor.hu

Az elhunytak száma ezzel 20 főre nőtt, 40-en már meggyógyultak.

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 525-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt négy krónikus betegséggel küzdő idős beteg.

Mind a négy személy szív- és érrendszeri alapbetegségben szenvedett - közölte szerda reggel a Koronavírus Sajtóközpont.

Mint írják, a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat.

Mostantól már megyei bontásban is szerepel, hogy hivatalosan hány igazolt koronavírus-fertőzött van Magyarországon. Eszerint a legtöbb esetet Budapesten regisztrálták, összesen 232 igazolt fertőzöttet. Ezt követi Pest megye 98 beteggel. A legkevesebb fertőzött Heves és Békés megyében van, 3-3 fő.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.