Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

Újabb pénzeket von ki a kormány a koronavírus miatt létrehozott alapból - ezúttal a Tihanyi Alapítvány a legnagyobb nyertes.

A járvány első hullámának elvonulása után a kormány elkezdte felszabadítani a tartalékokat - nem először nyúlnak a koronavírus-járvány miatti válsághelyzet ellensúlyozására létrehozott Gazdaságvédelmi Alaphoz. Május végén egyetlen kormányhatározattal 126 milliárd forintot vettek ki az alapból (az intézkedés nagy nyertesei akkor a honvédség és a sport ágazata volt), június végén még bátrabban nyúltak hozzá, 191,2 milliárd forintot csoportosítottak át. Július közepén pedig egy mozdulattal 301 milliárd forintot sepertek ki az alapból.

A csütörtök éjjel megjelent kormányhatározat szerint ezúttal a 41,3 milliárd forint egyszeri átcsoportosítását rendeli el a Gazdaságvédelmi Alap terhére a kormány, valamint 500 millió forint átcsoportosítát a Központi tartalékok terhére.

A TIhanyi Alapítvány 36 milliárdot kap

Az átrendezés legnagyobb nyertese ezúttal a Tihanyi Alapítvány - a magát tehetséggondozó intézményként aposztrofáló Mathias Corvinus Collegiumot (MCC) működtető szervezet. Az alapítvánnyal bőkezű a kormány, induló tőkeként masszív, 10-10 százaléknyi Mol- és Richter-részvényt kapptak (amit akár értékesíthetnek is) és három I. kerületi ingatlant - erről itt írtunk részletesen. A Tihanyi Alapítvány most dologi kiadásokra 18 milliót, egyéb működési célú kiadásokra pedig 36 milliárd forintot (!) kap.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi törlesztőrészletekre számíthatsz, ha másfél millió forintra van szükséged:

Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 253 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. A THM-plafon miatt ezt az összeget 2021. januártól kell fizetni, év végéig 28 410 forint a havi törlesztőrészlet. Az Erste Banknál az induló törlesztőrészlet 28 721 Ft, majd 2021. januártól 32 355 forint, míg a Cetelemnél 28 721 forint a kezdő törlesztőrészlet, később pedig 32 643 forint. Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.

Zenére 5,3 milliárd, sportra félmilliárd jut

Az átrendezésből jut raktárkoncertekre és cigányzenére is - itt jelenik meg az az 5,3 milliárd forint, amit a kormány a Magyar Turisztikai Ügynökségen keresztül a zenészeknek juttat, itt írtunk róla többet.

A központi tartalék 500 milliójáról a Magyar Közlöny alapján annyit tudunk: a sportban fog hasznosulni, sportági fejlesztési koncepciók megvalósításával összefüggő feladatok támogatására megy.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.