2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Újabb pénzeket von ki a kormány a koronavírus miatt létrehozott alapból - ezúttal a Tihanyi Alapítvány a legnagyobb nyertes.

A járvány első hullámának elvonulása után a kormány elkezdte felszabadítani a tartalékokat - nem először nyúlnak a koronavírus-járvány miatti válsághelyzet ellensúlyozására létrehozott Gazdaságvédelmi Alaphoz. Május végén egyetlen kormányhatározattal 126 milliárd forintot vettek ki az alapból (az intézkedés nagy nyertesei akkor a honvédség és a sport ágazata volt), június végén még bátrabban nyúltak hozzá, 191,2 milliárd forintot csoportosítottak át. Július közepén pedig egy mozdulattal 301 milliárd forintot sepertek ki az alapból.

A csütörtök éjjel megjelent kormányhatározat szerint ezúttal a 41,3 milliárd forint egyszeri átcsoportosítását rendeli el a Gazdaságvédelmi Alap terhére a kormány, valamint 500 millió forint átcsoportosítát a Központi tartalékok terhére.

A TIhanyi Alapítvány 36 milliárdot kap

Az átrendezés legnagyobb nyertese ezúttal a Tihanyi Alapítvány - a magát tehetséggondozó intézményként aposztrofáló Mathias Corvinus Collegiumot (MCC) működtető szervezet. Az alapítvánnyal bőkezű a kormány, induló tőkeként masszív, 10-10 százaléknyi Mol- és Richter-részvényt kapptak (amit akár értékesíthetnek is) és három I. kerületi ingatlant - erről itt írtunk részletesen. A Tihanyi Alapítvány most dologi kiadásokra 18 milliót, egyéb működési célú kiadásokra pedig 36 milliárd forintot (!) kap.

Zenére 5,3 milliárd, sportra félmilliárd jut

Az átrendezésből jut raktárkoncertekre és cigányzenére is - itt jelenik meg az az 5,3 milliárd forint, amit a kormány a Magyar Turisztikai Ügynökségen keresztül a zenészeknek juttat, itt írtunk róla többet.

A központi tartalék 500 milliójáról a Magyar Közlöny alapján annyit tudunk: a sportban fog hasznosulni, sportági fejlesztési koncepciók megvalósításával összefüggő feladatok támogatására megy.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!