2019. november 27. 11:25
mfor.hu

A csőd árnyékába került beszállítókat képviselő szervezetek most levélben kérik Orbán Viktor segítségét.

Levélben fordult Orbán Viktorhoz négy, a kórházi beszállítókat képviselő szervezet, mert az egészégügyi intézmények olyan sok pénzzel tartoznak már a beszállítóknak, hogy azok csődközelbe kerültek, írja a Napi.hu.

Az ETOSZ (Egészségügyi Technológia és Orvostechnikai Szállítók Egyesülete), az Orvostechnikai Szövetség, a MediKlaszter és a HIVDA arról ír a levélben, hogy

október végére már 64 milliárd forinttal tartoztak a kórházak, egyetlen hónap alatt 6 milliárddal nőtt a lejárt tartozások értéke, az adósság több mint kétharmadának pedig már több mint két hónapja lejárt a fizetési határideje. 

Kormányzati beavatkozás nélkül a tartozások volumene év végére meghaladná a 70 milliárd forintot, folytatják a szövegben, hozzátéve, hogy ilyen mértékű adósságállománnyal már öt éve nem szembesültek a kórházak és beszállítóik.

(Napi.hu)

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.