<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

A Commerzbank elemzői szerint utána javulás jön, de az éves mérleg az országban így is mínusz 3,5 százalék lesz.

Jelentős GDP-csökkenést várnak a Commerzbank elemzői az idén Németországban a koronavírus-járvány megfékezését célzó korlátozások miatt.

A Commerzbank szakértőinek a prognózisa szerint a második negyedévben 7,5 százalékkal, az év egészében pedig 3,5 százalékkal csökkenhet a német bruttó hazai termék az üzemleállások, illetve az éttermek és szállodák, valamint egyéb szolgáltatások forgalmának a visszaesése miatt. Jövőre viszont a csökkenést követő korrekció keretében négy százalékos GDP-növekedést is elérhet a német gazdaság.

"A koronavírus-járvány miatt lefagyó élet minimum az első fél évben vissza fogja vetni a gazdasági teljesítményt" - mondta Jörg Krämer, a Commerzbank vezető közgazdásza.  "Amennyiben csillapodik a járvány, az év közepétől már erőre kaphat a német gazdaság" - tette hozzá.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.