1p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

A cigaretta dobozonként 70-80 forinttal drágulhat a dohányipari szektorra kivetni tervezett egyszeri adó miatt a British American Tobacco (BAT) kormányzati kapcsolati vezetője szerint - írta a Népszabadság pénteken.

A lapnak nyilatkozva Tóth Attila megdöbbenését fejezte ki, hogy olyan ágazatot adóztatnak meg, amelyben évek óta nem keletkezett extraprofit. Kiemelte, hogy a szektor évente 425 milliárd forintot fizet a költségvetésnek, és úgy vélte, nem igaz, hogy negatív lenne a dohányzás társadalmi mérlege.

A szakember szerint a szektornak nem lesz más lehetősége, mint az áremelés, ugyanakkor tovább nő majd a feketepiac, amelynek mértékét jelenleg 12 százalékra becsüli - írta a lap.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!