2008. április 9. 14:44

Újabb ágazat vált áldozatául az Egyesült Államok lakáspiaci válságának, a vásárlási kedv lanyhulásának. Ezúttal a bútor- és a faiparnak adódtak gondjai: az IKEA elnök-vezérigazgatója például arról számolt be a barcelonai kiskereskedelmi világkonferencián, hogy minden piacán jelentősen lassult a forgalom növekedése.

Miközben a fejlett országokban - elsősorban az USA-ban, Németországban, Nagy-Britanniában - akadozik az értékesítés, addig a feltörekvő országokban jó lehetőségeket lát a svéd csoport, ezért folytatja terjeszkedését egyebek mellett Kelet-Európában, Kínában és Oroszországban.

Az amerikai bútor- és fafeldolgozó ipart is egyre súlyosabban érinti a válság, jelentősek az elbocsátások, a termelést pedig egyre inkább olcsó bérű országokba - például Kínába és Vietnamba - telepítik át.

MTI/Menedzsment Fórum 

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.