<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Újabb akadály hárult el az új sportközpont megépítése elől.

A Ferencvárosi Torna Club vagyonkezelői jogába kerül a népligeti Építők sporttelep, egy e heti kormányhatározat értelmében. Ezt a területet szemelték ki a Fradi-város felépítésére, vagyis egy olyan modern sportközpont számára, amely a zöld-fehér klub szakosztályainak biztosítja a felkészülést és a versenyeztetést.

A munkálatok előtt azonban még rendezni kellett a Fradi népligeti bázisa szomszédságában található telek sorsát. Az egykor neves egyesületnek számító Építők telepe ma szomorú képet mutat, a létesítmények megértek a bontásra.

Ahhoz, hogy az állami tulajdonban lévő területen hozzá lehessen kezdeni az építkezésnek, először is vagyonkezelői joggal kell felruházni az FTC-t. Ezt kezdeményezte most a kormány. A határozat helyrajzi szám szerint jelöli ki a vagyonkezeléssel érintett telket. Egyben utasítja Seszták Miklós nemzeti fejlesztési minisztert, hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. útján gondoskodjon az ingatlan vagyonkezelésbe adásáról az FTC javára.

A kormány döntése szerint addig is használhatja a területet a Fradi, amíg a vagyonkezelői jog átadása megtörténik. A terület használatát versenyeztetés nélkül biztosítja a határozat, amit azzal indokol, hogy az állami tulajdonban lévő sportlétesítmények fenntartásával, rendeltetésszerű használatával, fejlesztésével az FTC tulajdonképpen közfeladatot vállal át.

A Fradi-város régóta dédelgetett álma a klubnak. Portálunk nemrég írt arról, hogy a 2024-es olimpiai pályázat elengedése érzékenyen érintheti a népligeti beruházást. Elképzelhető, hogy nem lehet az eredeti tervek szerint megépíteni a sportközpontot, ugyanis a kivitelezés része volt az olimpiai pályázatnak. Miután a kormány visszalépett, kérdésessé vált, hogy mi lesz a betervezett fejlesztések sorsa.

mfor.hu