2p

Újabb akadály hárult el az új sportközpont megépítése elől.

A Ferencvárosi Torna Club vagyonkezelői jogába kerül a népligeti Építők sporttelep, egy e heti kormányhatározat értelmében. Ezt a területet szemelték ki a Fradi-város felépítésére, vagyis egy olyan modern sportközpont számára, amely a zöld-fehér klub szakosztályainak biztosítja a felkészülést és a versenyeztetést.

A munkálatok előtt azonban még rendezni kellett a Fradi népligeti bázisa szomszédságában található telek sorsát. Az egykor neves egyesületnek számító Építők telepe ma szomorú képet mutat, a létesítmények megértek a bontásra.

Ahhoz, hogy az állami tulajdonban lévő területen hozzá lehessen kezdeni az építkezésnek, először is vagyonkezelői joggal kell felruházni az FTC-t. Ezt kezdeményezte most a kormány. A határozat helyrajzi szám szerint jelöli ki a vagyonkezeléssel érintett telket. Egyben utasítja Seszták Miklós nemzeti fejlesztési minisztert, hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. útján gondoskodjon az ingatlan vagyonkezelésbe adásáról az FTC javára.

A kormány döntése szerint addig is használhatja a területet a Fradi, amíg a vagyonkezelői jog átadása megtörténik. A terület használatát versenyeztetés nélkül biztosítja a határozat, amit azzal indokol, hogy az állami tulajdonban lévő sportlétesítmények fenntartásával, rendeltetésszerű használatával, fejlesztésével az FTC tulajdonképpen közfeladatot vállal át.

A Fradi-város régóta dédelgetett álma a klubnak. Portálunk nemrég írt arról, hogy a 2024-es olimpiai pályázat elengedése érzékenyen érintheti a népligeti beruházást. Elképzelhető, hogy nem lehet az eredeti tervek szerint megépíteni a sportközpontot, ugyanis a kivitelezés része volt az olimpiai pályázatnak. Miután a kormány visszalépett, kérdésessé vált, hogy mi lesz a betervezett fejlesztések sorsa.

mfor.hu 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!