<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p
A tartalomból: NER-nek való vidék – Viszlát, hungarocell kajásdoboz! – Mi lesz az eladósodottakkal a moratórium után? – Hatalmas pénzbumerángot dobott el a magyar űrprogram


			
		

Több pénzt kellene adni az egészségügyi intézményeknek.

A kórházak adóssága 23 milliárd forintra nőtt idén március végéig, úgy, hogy tavaly év végén 45 milliárd forintot kaptak konszolidációra az államtól. Ez minden évben így zajlik, ezért megkérdezük Lázár Jánost a mai Kormányinfón, hogy mit tud tenni a kormány az eladósodás megállítása érdekében.

Kovács Zoltán kormányszóvivő és Lázár János az egyik Kormányinfón 

Vagy ez egy ördögi kör, amiből nem lehet kitörni? - kérdeztük a Miniszterelnökséget vezető minisztert, aki helyeslően bólogatott: igen, ez az. Majd elmondta, amit e tárgyban félévente el szokott mondani: vannak kórházak, amelyek rendre adósságot termelnek, és el kell gondolkozni azon, hogy nem a finanszírozásukkal van-e baj. Tehét a kormány szerint nem a gazdálkodással lehet gond - bár a kórházak menedzsmentjének felelősségét is érdemes Lázár szerint megvizsgálni -, hanem be kell látni, hogy egyes intézmények alulfinanszírozottak: egyszerűen nem tudnak annyi pénzből kijönni, mint amennyit kapnak.

Ezen azonban eddig nem változtatott a kormány. A tehetetlenség beismerése nem jó hír a pénzükre harminc, hatvan vagy még régebben váró beszállítóknak.

A miniszter szavai azt jelzik, hogy az egészségügy finanszírozásának anomáliáit nem tudja orvosolni kormány, késlekedik a korrekciót jelentő intézkedések meghozatalával.

mfor.hu 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.