Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Több pénzt kellene adni az egészségügyi intézményeknek.

A kórházak adóssága 23 milliárd forintra nőtt idén március végéig, úgy, hogy tavaly év végén 45 milliárd forintot kaptak konszolidációra az államtól. Ez minden évben így zajlik, ezért megkérdezük Lázár Jánost a mai Kormányinfón, hogy mit tud tenni a kormány az eladósodás megállítása érdekében.

Kovács Zoltán kormányszóvivő és Lázár János az egyik Kormányinfón 

Vagy ez egy ördögi kör, amiből nem lehet kitörni? - kérdeztük a Miniszterelnökséget vezető minisztert, aki helyeslően bólogatott: igen, ez az. Majd elmondta, amit e tárgyban félévente el szokott mondani: vannak kórházak, amelyek rendre adósságot termelnek, és el kell gondolkozni azon, hogy nem a finanszírozásukkal van-e baj. Tehét a kormány szerint nem a gazdálkodással lehet gond - bár a kórházak menedzsmentjének felelősségét is érdemes Lázár szerint megvizsgálni -, hanem be kell látni, hogy egyes intézmények alulfinanszírozottak: egyszerűen nem tudnak annyi pénzből kijönni, mint amennyit kapnak.

Ezen azonban eddig nem változtatott a kormány. A tehetetlenség beismerése nem jó hír a pénzükre harminc, hatvan vagy még régebben váró beszállítóknak.

A miniszter szavai azt jelzik, hogy az egészségügy finanszírozásának anomáliáit nem tudja orvosolni kormány, késlekedik a korrekciót jelentő intézkedések meghozatalával.

mfor.hu 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 372 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.