<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

A magyar munkavállalók 82 százalékának kiemelkedően fontosak a juttatások, ha a céghez való lojalitásról van szó, 43 százalékuknál a fizetés a legfontosabb szempont a munkahely kiválasztásakor – derül ki egy friss felmérésből. Az OTP Bank cafeteria üzletágának vezetője szerint azok a munkáltatók vannak előnyben, akik béren kívüli juttatások révén igyekeznek többet nyújtani a munkaerőpiacon.

A Randstad Award 2016-os kutatása meglepő megállapításokat fogalmaz meg: a teljes munkaidőben dolgozó magyarok átlagosan heti 46 órát töltenek a munkahelyükön a szerződésekben foglalt 41 helyett, és 50 százalékuk hajlandó lenne még többet túlórázni egy magasabb juttatási csomag fejében. Egy korábbi, OTP Bank által készíttetett kutatás arra is rámutatott, hogy a munkavállalók túlnyomó részénél a magasabb juttatások nagyobb elköteleződést ébresztenek a munkavállalókban.
 
Vállaljuk a túlórát is 
 
Az adatok ismeretében nem meglepő, hogy az OTP SZÉP kártya, mint az egyik legnépszerűbb juttatási elem, tavaly rekordot döntött mind a munkáltatói feltöltések, mind a felhasználások tekintetében. A munkaadók ugyanis kedvező adózás mellett járulhatnak hozzá a dolgozóik feltöltődéséhez. A munkavállalók pedig egy sokoldalú juttatást kapnak cserébe, amelyet több mint 29 500 elfogadóhelyen használhatnak fel. 
 
Az OTP Bank cafeteria üzletágvezetője, Vargáné Jandrasits Ildikó szerint az OTP SZÉP kártyát nyújtó munkáltatók folyamatosan bővülő csoportja jól mutatja a rendszer sikerességét: „az OTP SZÉP kártya 2016-ban ismét rekordokat döntött mind a feltöltések, mind a költések tekintetében. A tavalyi évben több mint ezer új vállalat csatlakozott rendszerünkhöz, így mára közel 18 500 magyarországi vállalatnál motiválják a dolgozókat OTP SZÉP kártyával.” Az üzletágvezető hozzáfűzte: „saját kutatásunk rámutatott, hogy másfélszer akkora az elégedett dolgozók aránya azok között, akik kapnak munkáltatójuktól SZÉP kártyás feltöltést, azokhoz képest, akik nem részesülnek ilyen juttatásban.”
 
Azok a cégek, akiknél elérhető az OTP SZÉP kártya, a tavalyi évben is jelentős mértékben támogatták munkavállalóik pihenését, hiszen összesen több mint 77 milliárd forintot utaltak egy év alatt a dolgozóik kártyáira. Ez több mint 11 százalékkal haladja meg a 2015. évi összeget. 
A juttatás továbbra is kedvező feltételek mellett adható, ezért arra számítunk, hogy 2017-ben tovább bővül majd az ilyen formában munkavállalóiról gondoskodó vállalkozások köre - tette hozzá Vargáné Jandrasits Ildikó. 
 
mfor.hu