2017. június 28. 10:55

Még nem volt kapavágás, de már a későbbi bővítésről beszélnek.

A héten aláírták a gödöllői uszoda építési szerződését, vagyis egy fontos lépéssel közelebb került a város ahhoz, hogy a még évekkel ezelőtt beígért sportközpont végre elkészüljön. Az mfor korábban részletes cikkben foglalkozott a létesítmény elhúzódó kivitelezésével.

Az uszoda sorsának alakulása valószínűleg nem független attól, hogy Gödöllő polgármestere, Gémesi György új politikai pártot hozott létre a közelmúltban. A korábban jobboldali támogatást élvező polgármester egy idő óta önálló úton jár, de fogalmazhatunk úgy is, hogy kegyveszett lett a Fidesz köreiben.

A Régió Plusz Televízió térségi műsora, a Porta számolt be arról, hogy június 27-én aláírták az építési szerződést. A Nemzeti Sportközpontok részéről Kovács Norbert főigazgató látta el névjegyével a kontraktust, míg a kivitelező Grabarics Építőipari Kft. részéről Karacs László ügyvezető igazgató szignálta a megállapodást.

Az uszoda a Szent István Egyetem korábban tankertészetként használt, állami tulajdonban lévő területén épül fel. A városnak eredetileg más elképzelései voltak, ők egy kisebb uszodát terveztek, más helyen, de a központi akarat más irányt szabott a fejlesztési terveknek.

A sportközpont közel 4,7 milliárd forintból, kiemelt kormányzati beruházásként épül fel, és az állam lesz az üzemeltetője. Korábban 3,5 milliárd forintot terveztek a projektre, de utóbb 1,1 milliárddal emelkedtek a költségek.

A beruházás részleteiről egyébként a város vezetése vajmi keveset tudott legutóbbi érdeklődésünk idején, mivel a projektgazda a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, s onnan, illetve a beruházást menedzselő a térségi országgyűlési képviselő Vécsey László kormánypárti politikustól minimális információt kaptak.

Először a 2014-es választás kampányában esett szó az uszodáról, az alapkőletételen Kapás Boglárka olimpikon is részt vett. A sportközpontnak 2015-ben el kellett volna készülnie, de a közbeszerzések kiírását csak idén kezdték el.

A kivitelezésre több ütemben kerül sor, első körben az 50 méteres versenymedence és egy tanmedence épül meg. Későbbre maradt a melegítő medencére. Vécsey László tájékoztatása szerint a központ tovább is bővíthető, amire 2 hektárnyi szabad terület áll még rendelkezésre.

Baka F. Zoltán             

mfor.hu