<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Bár tavaly csaknem negyvennel csökkent a tartósan betöltetlen háziorvosi állások száma, még így is több mint 200 ilyen praxis van - írja a Napi Gazdaság szerdai számában.

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) a lapot arról tájékoztatta, hogy a tervek szerint az idén is kiírják a pályázatot a tartósan betöltetlen háziorvosi praxisokra, a szükséges forrás rendelkezésre áll.

A Napi Gazdaság a cikkben emlékeztet arra, hogy tavaly októberben hasonló célú pályázat zárult. Ennek lényege az volt, hogy ösztönözze a 12 hónapja betöltetlen körzetekben az orvosok letelepedését, a pályázók 6-10 millió forint vissza nem térítendő támogatást igényelhettek, amennyiben vállalták, hogy legalább négy évig a praxisban dolgoznak. A beadott 46 pályázatból 41 kapott nyertes minősítést, végül 38 háziorvossal kötött támogatási és finanszírozási szerződést az OEP, nekik az 500 millió forintos pályázati keretből 412,8 millió forintot fizetett ki az egészségpénztár - számol be a napilap.

MTI