2p

Nem kellett sokat várni, hogy megjelenjen az első olyan közbeszerzés, amelyben ha konzorciumi tagként is, de szerepel Simicska cége.

A Közgép, a Strabag, az EuroAszfalt és a Swietelsky konzorciumban nyerték el annak a keret-megállapodásnak egy kis szeletét, amelynek forrását még az előző uniós ciklusból a Regionális Operatív Program adja. Az útfelújítási munkálatokra a KMES konzorcium 493 millió forintot nyert el, amely aprópénznek tűnik a korábbi közbeszerzési milliárdos összegekhez képest.

A Magyar Közút pályázatán nyert a DME (Duna Aszfalt, Strabag, EuroAszfalt) konzorcium is, ők 146 millió forintért dolgoznak majd.

A keretösszeg, amelynek erejéig szerződést köthet a Magyar Közút a ROP finanszírozású útfelújítási munkákra 60 milliárd forint (50 százalékos eltérítési lehetőséggel) és mind a 7 nagy magyarországi régióra vonatkozik.

A Közgép „politikai beágyazottságának” ismeretében érdekes lesz, hogy az idén miként alakulnak a nagy építkezések közbeszerzései, főleg akkor amikor nagy tömegben lesznek hozzáférhetők az új uniós ciklus forrásai. Kérdés még, hogy a Duna Aszfalt, amely 2012 óta igen komoly bevételnövekedést ért el, hogy szerepel majd a 2015-ös pályázatokon.

A Közgép egyébként már azután is nyert komoly pályázatokat, hogy a sajtó egy lehetséges Orbán-Simicska háborúról kezdett találgatásba. Ők építik például a fővárosi tömegközlekedés szempontjából nagyon jelentős budai fonódó villamos egy szakaszát.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!