2015. január 9. 14:10

Nem kellett sokat várni, hogy megjelenjen az első olyan közbeszerzés, amelyben ha konzorciumi tagként is, de szerepel Simicska cége.

A Közgép, a Strabag, az EuroAszfalt és a Swietelsky konzorciumban nyerték el annak a keret-megállapodásnak egy kis szeletét, amelynek forrását még az előző uniós ciklusból a Regionális Operatív Program adja. Az útfelújítási munkálatokra a KMES konzorcium 493 millió forintot nyert el, amely aprópénznek tűnik a korábbi közbeszerzési milliárdos összegekhez képest.

A Magyar Közút pályázatán nyert a DME (Duna Aszfalt, Strabag, EuroAszfalt) konzorcium is, ők 146 millió forintért dolgoznak majd.

A keretösszeg, amelynek erejéig szerződést köthet a Magyar Közút a ROP finanszírozású útfelújítási munkákra 60 milliárd forint (50 százalékos eltérítési lehetőséggel) és mind a 7 nagy magyarországi régióra vonatkozik.

A Közgép „politikai beágyazottságának” ismeretében érdekes lesz, hogy az idén miként alakulnak a nagy építkezések közbeszerzései, főleg akkor amikor nagy tömegben lesznek hozzáférhetők az új uniós ciklus forrásai. Kérdés még, hogy a Duna Aszfalt, amely 2012 óta igen komoly bevételnövekedést ért el, hogy szerepel majd a 2015-ös pályázatokon.

A Közgép egyébként már azután is nyert komoly pályázatokat, hogy a sajtó egy lehetséges Orbán-Simicska háborúról kezdett találgatásba. Ők építik például a fővárosi tömegközlekedés szempontjából nagyon jelentős budai fonódó villamos egy szakaszát.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.