A Földművelésügyi Minisztérium kezdeményezi az étkezési és a telepítési célú hal áfájának csökkentését, mert ez fehérítené az ágazatot és hozzájárulna ahhoz, hogy a halfogyasztás pár év alatt a duplájára nőjön - mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter egy mai eseményen az MTI tudósítása szerint.
A tárca dolgozik a Minőségi Magyar Hal tanúsító védjegy bevezetésén, amely garanciát jelent a vásárlók számára. A tervek szerint már karácsonykor a boltokba kerülhetnek a védjegyes termékek.
Más húsfélék, így a marha vagy a vadhús áfájának csökkentése ugyanakkor nincs napirenden, amit Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter azzal magyarázott az egyik Kormányinfón a közelmúltban, hogy a halhús áfájának mérséklése egészségügyi szempontból hasznos intézkedés.
MTI - mfor.hu