2017. szeptember 4. 06:47

Az AP egy tweetben hozta nyilvánosságra, hogy a dél-koreai hadsereg szerint mire készülnek északi szomszédaik. A déliek hadserege közben szintén rakétázott.

A tweet szerint a dél-koreai hadsereg úgy értesült, hogy az északiak akár interkontinentális rakétát is kilőhetnek.

Az AP tweetje 

A helyzet egyre fokozódik, mert az északi hadseregnek van ilyen, akár az Egyesült Államok kontinentális részét elérni képes rakétája, és a vasárnap reggel végzett kísérleti robbantás szeizmikus adatai alapján immár hidrogénbombája is lehet. Ráadásul ez utóbbit állítólag rá is tudják szerelni a rakétáikra. 

A hír azután jött, hogy a dél-koreai hadsereg rakéta-éleslövészetet rendezett hétfő kora reggel, a gyakorlaton az észak-koreai nukleáris létesítmények elleni csapást próbálták el, írta a BBC nyomán a 444. A gyakorlat részeként a szárazföldről és a levegőből is indítottak rakétákat.

A gyakorlatot nem sokkal James Mattis amerikai védelmi miniszter Észak-Koreát "masszív katonai válasszal" fenyegető nyilatkozata után tartották. Mattis és a dél-koreai hadsereg is az északiak kísérleti nukleáris robbantására reagált. 

A robbantásokra Kína, az USA és Franciaország kemény hangú üzenetekben reagált, míg Oroszország inkább a tárgyalásokat favorizálná

via 444.hu 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.