<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Március elsejétől a legnagyobb magyar bank számlacsomagjai, kártyái és hitelkártyái is drágulnak - számol be az enpenzem.hu. A törvény a hitelintézeteknek lehetővé teszi ugyanis, hogy áraikat évente egyszer az infláció mértékével emeljék, ez azonban nem tévesztendő össze a kormányzati intézkedések miatti emelésekkel.

Március elsejétől számos lakossági számla 4-20 forinttal kerül többe az OTP ügyfeleinek. A tranzakciók többsége néhány forinttal emelkedik. Azok azonban, akik eseti átutalásra fiókban adnak megbízást, az átlagosnál nagyobb áremeléssel kénytelenek szembesülni. Például a Tempo folyószámlát használóknak a mostani minimum 266 forint helyett 270 forintot kell majd fizetniük. A most még kétezer forint alatti maximum költség pedig 2708 forintra nő - írja az én pénzem pénzügyi portál.

A bankkártyák éves díja 35-85 forinttal lesz magasabb, ami esetenként még egy százaléknyi áremelkedést sem tesz ki. (Persze a 2013-as infláció sem volt túl magas, a KSH szerint ugyanis a fogyasztói árak tavaly mindössze 1,7 százalékkal emelkedtek.) A hitelkártyáknál 50 forintos a díjemelés. A készpénzfelvétel költsége néhány forinttal válik magasabbá.

Az OTP a változásokkal kapcsolatban hangsúlyozta: több népszerű számla (Simple, Junior és Alap, valamint a Prémium Plusz csomag) kedvezményes számlavezetési díja változatlan marad. A pénzintézet bankkártyáival és hitelkártyáival pedig továbbra is díjmentes a vásárlás, illetve fennmaradnak a hitelkártyás vásárlásokkal elérhető pénzvisszatérítési akciók, amelyek az elmúlt hónapokban bővültek. Egyes számlacsomagokhoz változatlanul díjmentesen jár az OTPdirekt szolgáltatás, és fennmaradnak a kedvezményes csoportos beszedési díjak, illetve számos bank- és hitelkártyadíj kedvezmény is. 

mfor.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.