<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

A jövő évi adócsökkentés irányának csak néhány elemében körvonalazódik egyetértés az MSZP-n belül - tudta meg a Világgazdaság.

Ezek között első helyen szerepel a nemrég bevezetett négyszázalékos különadó két év alatti kivezetése, a másodikon pedig az egy-két év alatt elérendő ötszázalékos általános tb-járulék-csökkentés - egyszázalékos mérséklés már 70-80 milliárd forintos bevételkiesést jelent a büdzsének -, ezzel elvetették a korábban meghirdetett célzott csökkentést.

Szóba került a Start Plusz kártya bevezetése, amely a hátrányos helyzetű kistérségekben jelentene járulékmentességet meghatározott ideig azon foglalkoztatóknak, akik munkanélkülieknek biztosítanak álláslehetőséget. E lépések forrása azonban még kétséges, hiszen az MSZP továbbra sem mozdult el a holtpontról, vagyis az adó- és járulékcsokkentés fejében nem akar megsérteni egyetlen újabb társadalmi csoportot sem. Ezért első körben elvetették az áfaemelés lehetőségét is - számol be a Világgazdaság. 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.