TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Elkészültek az első munkaanyagok a Pénzügyminisztériumban, amelyek az adó- és járulékrendszer egyszerűsítésére irányuló december 10-én elhangzott miniszterelnöki programban fogalmazódtak meg.

Bokros Lajos javaslata szerint bevezethető a negatív adó, amely közvetlen költségvetési támogatást jelent a minimálbéreseknek. Másik lehetőség az adókedvezmények teljes megszüntetése és a valóban indokolt szociális támogatásoknak az adórendszeren kívüli helyezése. Hozzáteszi, hogy a kedvezmények teljes eltűnése módot adna az adókulcsok csökkentésére és az adósávok eltolására is. Bokros nem teszi le a voksát a januárban bevezetendő egykulcsos, 19 százalékos szlovák adórendszer mellett, elsősorban azért, mert a modell - a progresszív adózás kiiktatásával - figyelmen kívül hagyja a szolidaritási elvet.

Az adórendszer reformját össze kell kapcsolni a jómódúakat is támogató jóléti kiadások lefaragásával, ami azt is jelenti, hogy kizárólag rászorultsági alapon szabad családi pótlékot és gyermekek után járó juttatást fizetni - javasolja Bokros Lajos. A személyi jövedelemadó-rendszer radikális reformja feltétlenül megszünteti a lakáshitelek törlesztéséhez ma igénybe vehető adókedvezményt is. Ezen túlmenően szükséges a lakáshitelek kamattámogatásának teljes leépítése is. "Ez ordítóan szolidaritás ellenes közkiadás, mert elsősorban a folyósító pénzintézeteket, másodsorban pedig a minél nagyobb hitelt felvenni képes gazdagokat támogatja" - írja a volt pénzügyminiszter.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.