2013. június 19. 03:01

A Magyarországon is fiókokat üzemeltető Commerzbank megválik dolgozóinak egytizedétől.

Az elbocsátásokról kedden született döntés a munkaadók és a munkavállalók képviselői között. A részleteket a következő napokban dolgozzák ki - jelentették be a bank képviselői. A Commerzbank Németország második legnagyobb bankja, világszerte csaknem 54 ezer embert foglalkoztat.

A Commerzbank tavalyi működési eredménye 1,216 milliárd euró volt az egy évvel korábbi 507 milliót követően. A csoport nettó nyeresége viszont mindössze 6 millió eurót tett ki a 2011. évi 638 millió euróval szemben. A visszaesést egyebek mellett egy banki érdekeltség eladásával, illetve egyszeri leírásokkal indokolták a bankcsoportnál.

A Commerzbank a Lehman Brothers csődje után, 2009-ben 18 milliárd eurós mentőhitelt kapott és azóta igyekszik javítani tőkehelyzetén. Ezt a folyamatot nem segítik az egyre romló euróövezeti növekedési kilátások. A Commerzbank 25 százaléka német állami tulajdonban van.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.