2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Jövőre közel 4 százalékkal növekedhet a magyar gazdaság, aztán lassulás jöhet.

A jegybank  - a héten megjelent inflációs jelentésben - ismertette legfrissebb prognózisát, amely szerint 2018-ban 3,9 százalékos növekedést érhet el a magyar gazdaság.

Németh Dávid, a K&H Bank vezető elemzője hasonló bővülésre számít, 3,5-4 százalék közötti ütemet vár jövőre. A gazdaságot részben az uniós forrásokon alapuló fejlesztések hajtják majd. A bérek jövőre is emelkednek, ami a fogyasztásra lesz kedvező hatással. Emellett a nemzetközi, elsősorban az európai gazdasági környezet is segítheti a bővülést. A 2018-as végeredmény azonban nagyban függ több, egyelőre nem látható tényezőtől, például a nagyon változékony teljesítményű mezőgazdaság néhány tized százalékpontot hozzátehet, de el is vehet a tempóból.

„2019-ben aztán lassulás vár a magyar gazdaságra, többek között azért, mert az uniós fejlesztések akkor már nem fogják gyorsítani a gazdaságot. A jegybank 2019-re 3,2 százalékos növekedést jósol, szerintünk azonban akár 3 százalék alá mérséklődhet a növekedés üteme. A 2019-es gazdasági növekedést befolyásolhatja majd az is, hogy lesz-e valamilyen irányváltás a gazdaságpolitikában a választásokat követően” - fogalmazott a szakember.
 
mfor.hu 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!