1p

Tavaly 32 milliárd forintot költött a rosszindulatú emlődaganatos betegek gyógyítására az egészségbiztosító, 7 milliárddal többet, mint 2015-ben - írja a csütörtöki Világgazdaság a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) adataira hivatkozva.

Az elmúlt évben a hospice keretei között ellátott 6500 beteg közül is a tüdőrák után emlőrákban és vastagbélrákban szenvedtek a legtöbben - ez pedig a Központi Statisztikai Hivatal 2016-os évet összegző Egészségügyi évkönyvében szerepel a lap szerint.

A NEAK 2010-től 2017 év elejéig 2657 nő mellhelyreállító műtétjét támogatta, csak az elmúlt évben 459 beavatkozást finanszírozott 88,6 millió forint értékben. Az idén szinte biztosan nőnek az ilyen célú kiadások - olvasható a Világgazdaságban -, miután az első fél évben 324 műtétre 73 milliót fordított a NEAK.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!