2p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az év első tizenegy hónapjában 2006-hoz képest időarányosan 15 százalékkal, 397 milliárd forintra nőtt a kiemelt adónemekben beszedett adók nettó összege Bács-Kiskun, Békés és Csongrád megyében - tájékoztatta Tamásné Czinege Csilla, az APEH regionális igazgatója az MTI-t.

Január és november között mintegy 397 milliárd forint nettó bevételt szedett be az APEH Dél-alföldi Regionális Igazgatósága a kiemelt adó- és járulék nemekben, mely 15 százalékkal, 51,7 milliárd forinttal több a múlt év hasonló időszakához képest - közölte az igazgató.

Hozzátette: az illetékhivatalok integrációját követően az év első tizenegy hónapjában a régióban 13,6 milliárd forint illetéket szedtek be, ez 2 milliárd forinttal haladja meg az előző év hasonló időszakának bevételeit.

A jövedelmekhez kapcsolódó adóknál, járulékoknál érvényesült adózói kör kiszélesítését célzó jogszabály-változások hatása, amely leginkább a társadalombiztosítási bevételeknél jelent meg: a nyugdíjbiztosítási alapot érintő befizetések nettó összege 21,5 százalékkal, 22,8 milliárd forinttal emelkedett az elmúlt évhez képest - tudatta a szakember.

A Dél-Alföldön január és november között a nettó áfa bevétel 22,2 százalékkal, közel 63,3 milliárd forintra nőtt, míg a társasági adóból származó nettó bevétel 9,6 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, e adónemből 13,68 milliárd forint folyt be.

A novemberig befejezett ellenőrzések száma valamivel kisebb volt a múlt év ugyanezen időszakához képest, ugyanakkor a tavalyinál 14 százalékkal több, összesen 24 milliárd forint adóhiányt tártak fel a revizorok.

A régióban az elmúlt tizenegy hónapban több mint ezer vagyonosodási vizsgálatot fejeztek be, ezek közel kétharmada megállapítással zárult, a feltárt adókülönbözet nettó összege elérte az 5,4 milliárd forintot.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!