2p

Az eredetileg ígért januárhoz képest másfél hónappal késik a 2009-es adóreformnak indult, majd jelentősebb adócsomaggá szelídült tervek ismertetése. Az ehhez megrendelt szakértői anyagokból inkább szemezget majd a kormány és a két kormánypárt - írta szerdán a Népszabadság.

Ötletek, ötletmorzsák - valószínűleg nem lesz több azokból a szakértői anyagokból, amelyek a 2009-es adóreformnak indult, majd az adórendszer struktúrájának megváltoztatására szelídült folyamathoz készültek, illetve készülnek a mai napig.

Az egyik ilyen anyagot például a miniszterelnök rendelte meg a Gazdasági Versenyképességi Kerekasztaltól - itt az adózási ügyeket elsősorban Zara László, az Adótanácsadók Egyesületének elnöke viszi.

Egy komplex elképzelést tettek le arról, hogy miként lenne javítható az ország versenyképessége az adószabályok változtatása révén - ehhez akkor hozzátették: a tervért csak akkor vállalnak felelősséget, ha azt egészében átveszi a kormány, az egyes részeket kiragadva ugyanis már más lehet a végeredmény, mint amit ők terveztek - olvasható a lapban.

A témához aztán elkészítette saját anyagát a GKI Gazdaságkutató, a Kopint-Tárki, adójavaslatok Draskovics Tibor tárca nélküli miniszter hivatalában, a Gazdasági és Közlekedési Minisztériumban, az SZDSZ liberális gazdasági kabinetjében, valamint természetesen a Pénzügyminisztériumban is készültek, készülnek.

Utóbbi két tervet még nem ismertették, Veres János pénzügyminiszter szerint a szaktárca a hónap vége felé áll majd a nyilvánosság elé az általa preferált adócsomaggal. Mindezek mellett készül egy tervezet a kormányfő környezetében is, amelyet többen esélyes befutónak tartanak - írta a Népszabadság.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!