2011. december 1. 17:34

A Commerzbank Zrt. Felügyelő bizottsága igazgatóságának új tagjává Bodonyiné Kovács Edinát választotta, aki többek között a kockázatkezelés, a kontrolling, a treasury back office terület működéséért felel majd.

Bodonyiné Kovács Edina

Bodonyiné Kovács Edina pályafutását a PricewaterhouseCoopersnél könyvvizsgáló asszisztensként kezdte. A könyvvizsgáló cégnél eltöltött, közel 3 éves, főleg banki ügyfelek könyvvizsgálatában szerzett, széleskörű gyakorlati tapasztalatait nagymértékben tudta hasznosítani a Commerzbanknál, ahova 1999. július 1-jén főkönyvelő-helyettesként csatlakozott. Fél évvel később, 2000 tavaszán a főkönyvelői feladatok ellátásával bízták meg, 2007-től pedig a Back Office területekért felelős ügyvezető igazgatóvá nevezték ki.

A szakember a mostani igazgatósági tagi kinevezése után a Treasury Back Office, a Kockázatkezelési területek, a Kontrolling, IT, Számlavezetés, Fizetési Forgalmi Csoport, és a Szervezési Osztály működéséért felel, valamint továbbra is ellátja a bank főkönyvelői feladatait.

Jelenlegi kinevezésével a legújabb kihívást a stratégiai fontossággal bíró területek felügyelete és támogatása jelenti.

Tanulmányait a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem pénzügy- számvitel szakirányán végezte. Adótanácsadói és könyvvizsgálói oklevéllel is rendelkezik.

Angolul és németül felsőfokon beszél. Férjezett, két gyermek édesanyja.

További karrier híreket menedzserekről az mfor.hu Menedzserek rovatában olvashatnak

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.