2011. december 1. 17:34

A Commerzbank Zrt. Felügyelő bizottsága igazgatóságának új tagjává Bodonyiné Kovács Edinát választotta, aki többek között a kockázatkezelés, a kontrolling, a treasury back office terület működéséért felel majd.

Bodonyiné Kovács Edina

Bodonyiné Kovács Edina pályafutását a PricewaterhouseCoopersnél könyvvizsgáló asszisztensként kezdte. A könyvvizsgáló cégnél eltöltött, közel 3 éves, főleg banki ügyfelek könyvvizsgálatában szerzett, széleskörű gyakorlati tapasztalatait nagymértékben tudta hasznosítani a Commerzbanknál, ahova 1999. július 1-jén főkönyvelő-helyettesként csatlakozott. Fél évvel később, 2000 tavaszán a főkönyvelői feladatok ellátásával bízták meg, 2007-től pedig a Back Office területekért felelős ügyvezető igazgatóvá nevezték ki.

A szakember a mostani igazgatósági tagi kinevezése után a Treasury Back Office, a Kockázatkezelési területek, a Kontrolling, IT, Számlavezetés, Fizetési Forgalmi Csoport, és a Szervezési Osztály működéséért felel, valamint továbbra is ellátja a bank főkönyvelői feladatait.

Jelenlegi kinevezésével a legújabb kihívást a stratégiai fontossággal bíró területek felügyelete és támogatása jelenti.

Tanulmányait a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem pénzügy- számvitel szakirányán végezte. Adótanácsadói és könyvvizsgálói oklevéllel is rendelkezik.

Angolul és németül felsőfokon beszél. Férjezett, két gyermek édesanyja.

További karrier híreket menedzserekről az mfor.hu Menedzserek rovatában olvashatnak

mfor.hu