2013. január 22. 18:43

A kormány kiemelt jelentőségűvé nyilvánítaná a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft.-nek, illetve anyavállalatának, a Daimler AG-nek a kecskeméti, illetve a Bridgestone tatabányai beruházásaival összefüggő közigazgatási hatósági ügyeket - derül ki a kormany.hu-n olvasható tervezetből, amelyet január 28-ig lehet véleményezni.

A kormány kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánítja azokat - a tervezet mellékletében - felsorolt közigazgatási hatósági ügyeket, amelyek a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft.-nek, illetve anyavállalatának, a Daimler AG-nek a Kecskemét közigazgatási területén, valamint a Kecskemét belterület 26500 helyrajzi számú ingatlanon megvalósuló beruházásaival függenek össze - olvasható a tervezetben.

A kabinet a kiemelt jelentőségű ügyek koordinációjára a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízottat jelöli ki. Szintén kiemelt jelentőségű ügyek lesznek a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. Tatabányai Ipari Parkban megvalósuló új személygépkocsigumiabroncs-gyártó üzemének beruházásával összefüggő közigazgatási hatósági ügyek - rögzíti a kormány a határozatban.

MTI