<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Közösségi szinten kell fellépni az áfa-csalások ellen - hangsúlyozta Fazakas Szabolcs szocialista európai parlamenti (EP-) képviselő a parlament költségvetési ellenőrző bizottságának ülésén.

A bizottság ülésén nemzetközi szakértők bevonásával vitatták meg az áfa-csalások, különösen az EU-tagországok közti kereskedelemben elterjedt "körhinta" csalások problémáját, amely hatalmas összeget, mintegy évi 50-60 milliárd eurót tesz ki.

A magyar EP-képviselő szerint a problémák felderítésén és hatékony szankcionálásán túl a megelőzésre, a kiváltó okok megszüntetésére kell hangsúlyt helyezni.

A nemzetközi szakértők az ülésen bemutatták a csalással kapcsolatos felderítés helyzetét, az információcsere és az eljárás felgyorsításának és nemzetközivé tételének szükségességét. Külön kitértek annak fontosságára, hogy minél gyorsabb és hatékonyabb nemzetközi együttműködésre kell törekedni közösségi szinten, amely nem csak a felderített esetekről való tájékoztatásra és a szankciók felgyorsítására terjed ki, hanem az információforrások összehangolására is.

Fazakas Szabolcs üdvözölte a nemzetközi szakértők bevonását, és egyben rámutatott arra, hogy az egyre súlyosabb probléma közösségi szintű hatékony kezelésén túl a legfontosabb feladat a csalásokat lehetővé tevő körülmények megszüntetése.

Ez szerinte egyebek közt a közös belső piacon való egymás közti kereskedelem áfa-mentességének átgondolását, illetve az áfa-csalásokat visszaszorító fordított adózás, az úgynevezett reverse charge mielőbbi általános bevezetésének megfontolását igényli.

MTI/Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.