2p

Figyelem! Jelentősen módosulnak a cégekre vonatkozó ESG-előírások!

Alapjaiban változtathatja meg a cégek – nemcsak a nagyvállalatok, köztük a bankok és biztosítók, hanem a kis- és középvállalkozások (kkv) – működését, hogy a jövőben már olyan auditált (!) nem pénzügyi beszámolókat kell készíteni, ami nemzetközi szabványok alapján gyűjtött ESG-releváns adatokra támaszkodik.

Ne maradjon le, legyen naprakész az egyik legnagyobb horderejű kérdésben!

Jelentkezzen most konferenciánkra! >>

Az MNB szerint megdicsérték az unortodoxiát.

Matolcsyt is asztalhoz ültette az IMF

A hét elején még a Nemzetgazdasági Minisztériumban vizitált a Nemzetközi Valutaalap küldöttsége, ma pedig a Magyar Nemzeti Bankban folytatták konzultációjukat. Az MNB közleménye szerint Matolcsy György jegybankelnök fogadta Khaled Sakr misszióvezetőt és csapatát. A megbeszéléshez csatlakozott Michaela Erbenova, az IMF Közép- és Kelet-Európai Országcsoportjának ügyvezető igazgatója is.

A jegybank tájékoztatása szerint az IMF kedvezőnek látja a magyar gazdaság középtávú kilátásait. Ezt az állítást a magyar gazdaság stabil növekedésére, valamint a kockázatok hagyományos és nem hagyományos eszközökkel folytatott sikeres mérséklésére alapozta a valutaalap.

A nemzetközi kockázatok miatt különösen fontos a versenyképességi fordulat jegyében tett lépések folytatása a stabil makrogazdasági környezet megtartása mellett. Az IMF támogatja a gazdasági növekedés gazdaságpolitikai fókuszba helyezését, az MNB ennek érdekében folytatott hitelösztönző programjait és a pénzügyi rendszer kockázatainak mérséklését szolgáló makroprudenciális intézkedéseit. A szervezet megállapította, hogy a monetáris politika megfelelően támogatta a gazdaságot - közölte a jegybank.

mfor.hu 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!