2018. január 31. 13:41

A kormánnyal régóta üzleti kapcsolatban álló cég, a Nézőpont Kft. kapta meg a megbízást.

Boros Bánk Levente neve nem cseng ismeretlenül a tévénézők számára, a politikai elemző gyakori vendég a kormánnyal jó kapcsolatokat ápoló csatornákon. Jól indult az év a számára: a parlamenti Fidesz-frakció 8,3 milliós szerződést kötött az általa irányított céggel, a Nézőpont Kft.-vel.

Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője

Ezért külföldi és belföldi médiafigyelési, médiaelemzési és médiahatás-vizsgálati szolgáltatást kell nyújtaniuk. Amely feladat nem lesz ismeretlen a cég számára, hiszen a Médianéző 2011 óta készíti a kormányzati médiamonitort, több mint 100 közintézmény kap tőlük médiaszemlét, elemzést és kutatást.

Ezt a Nézőpont Csoport reklámozza a honlapján. E csoportba tartozik még a Nézőpont Intézet Nonprofit Kft., és a Kutatópont Kft. Korábban a Nézőpont ügyvezetője Mráz Ágoston Sámuel volt, aki szintén ismert politikai elemző. A helyére 2016 elején került Boros Bánk Levente. Mráz a teljes csoport igazgatóságában dolgozik jelenleg.

A Nézőpont Kft-ről legutóbb tavaly áprilisban írtunk, amikor egy a mostaninál komolyabb megbízást nyertek el a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól. A feladat azonban más volt: külföldieket kellett felhívniuk, hogy megtudják, milyen véleménnyel vannak Magyarországról. 

A mostani szerződést az egyik oldalról Boros Bánk Levente írta alá, a megbízó képviseletében pedig Gulyás Gergely, a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője járt el. A szerződés hatálya 2018. január 1. és 2018. május 31. közötti időszakra szól. Vagyis a munka java részét az április 8-ra kiírt országgyűlési választás előtti időszakban kell elvégeznie a cégnek.

A Fidesz korábban is szerződött médiafigyelésre cégekkel. A parlamenti nyilvántartás szerint 2014-ben és 2015-ben összesen 5 szerződést kötöttek konkrétan erre a feladatra. Akkoriban az Inform Data Bt. és a Neticle Technologies Kft. jutott megbízásokhoz.

A Nézőpont Csoport tulajdonosa a korábban a Miniszterelnökségen jogi ügyekkel foglalkozó Győri Tibor, aki Habony Árpáddal is üzleti kapcsolatban áll. A csoport tavalyi eredményéből 147,7 millió forintot osztalékként fizettek ki a társaság részvényese számára. 

Baka F. Zoltán

mfor.hu 

3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék, de szintén kedvező a Raiffeisen Bank ajánlata: a törlesztőrészlet 60 757 forint, a THM pedig 8,92 százalék. A Cetelem Saját Ritmus kölcsönt 61 767 forintos törlesztőrészlettel és 9,47 százalékos THM-mel érhetjük el. A Budapest Bank Prémium kölcsöne havi 64 152 forintos törlesztőrészlettel és 10,50 százalékos THM-mel lehet a miénk. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!