TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2013. január 23. 16:43

Refinanszírozási keretmegállapodást kötött a Magyar Export-Import Bank Zrt. (Eximbank) és a Magyarországi Volksbank Zrt. szerdán, amelyet Nátrán Roland, az Eximbank vezérigazgatója és Axel Hummel, a Volksbank vezérigazgatója írt alá - közölte a Volksbank az MTI-vel.

A bank közleménye szerint a megállapodás értelmében az Eximbank által létrehozott 10 millió euró értékű hitelkeret az exportképes magyar kis- és középvállalatok számára lesz elérhető. A kapott hitelkeretből a Volksbank maximum 5 éves lejáratú eurókölcsönt biztosít a magyar exportáló vállalkozásoknak, hogy a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) alapelveinek megfelelően kedvező kamatfeltételekkel támogassa az exporttevékenységüket.

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) irányítása alatt álló Eximbank célja, hogy szakosított hitelintézetként az exporthitel-ügynökségi feladatokat ellátó Magyar Exporthitel Biztosítóval (MEHIB) közösen Magyarország külgazdasági stratégiájával és a Wekerle-tervvel összhangban tevékenykedjen. Ennek érdekében stratégiai együttműködésre törekszik a hazai kereskedelmi bankokkal, hogy a magyar exportőrök minél szélesebb körben juthassanak az exporttevékenységet támogató forrásokhoz.

"Az Eximbank és a Volksbank a keretszerződés aláírásával tovább bővítette azokat a lehetőségeket, amelyek hozzájárulhatnak a magyar vállalkozások külpiaci sikereihez. Örömünkre szolgál, hogy immár a Volksbank is csatlakozott az egyre bővülő exportfinanszírozó hitelprogramunkhoz" – mondta Nátrán Roland, az Eximbank vezérigazgatója a közlemény szerint. "Sokkal több magyar vállalkozás lehetne sikeres külföldön, ha megfelelő finanszírozáshoz jutna. Ezzel a keretmegállapodással a Volksbank az eddigieknél kedvezőbb feltételekkel tud majd hitelt nyújtani az exportképes vállalkozásoknak" – idézi a közlemény Axel Hummelt, a Volksbank vezérigazgatóját.

A Volksbank a Sberbank csoport tagja. A Sberbank a legnagyobb orosz bank, tőkeerejét tekintve Európában az 5 legnagyobb hitelintézet közé tartozik, és az egyik gazdaságilag legsikeresebb pénzügyi szervezet a világon.

A Sberbank Europe AG kilenc teljes körű banki szolgáltatást nyújtó bankot üzemeltet nyolc közép- és kelet-európai országban, köztük Magyarországon. A Sberbank magyarországi és regionális stratégiai célkitűzése az, hogy a közép-kelet európai országok közötti és a Független Államok Közösségével folytatott kereskedelmi kapcsolatokban érdekelt kis- és középvállalatok első számú partnere legyen - olvasható a közleményben.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.