2018. január 12. 09:40

Több forrás szerint az Angela Merkel vezette CDU-CSU pártszövetésnek sikerült megállapodni az eddig koalícióban kormányzó szociáldemokratákkal. A híresztelésre az euró immár 1,21 felett van.Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna, vagy a nemzetközi piacra kilépne?
Legyen ott az Mfor.hu KKV Növekedés konferencián 2018. március 27-én a Brody Studiosban, és ismerje meg vállalata lehetőségeit!
Előadók: Kovács Ákos (Vodafone), Rákossy Balázs, NGM államtitkár, Oszkó Péter (OXO Labs), Búza Éva (Garantiqa Zrt.), Bársony Farkas (AmCham), esettanulmányok: Márkus Attila, ügyvezető (Pressenger), Kovács Dániel, ügyvezető (Netpincér), Polgár Viktor, elnök (Insomnia Middle East), és sokan mások

Sikerült péntek reggel megállapodniuk a jelenleg kormányzó konzervatív uniópártok és szociáldemokraták vezetőinek, így megkezdődhetnek a hivatalos koalíciós tárgyalások - tudatták az egyeztetések menetét ismerő források, melyeket az MTI idézett. A megbészélések utolsó fordulója csütörtök reggel kezdődött és több mint 24 órásra nyúlt. 
 

A dpa úgy értesült, hogy az áttörést követően Angela Merkel kancellár, a Kereszténydemokrata Unió (CDU), Horst Seehofer, a bajor testvérpárt, a Keresztényszociális Unió és Martin Schulz, a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) vezetője is javasolni fogja a pártoknak, hogy kezdjék meg a hivatalos koalíciós egyeztetéseket. Ehhez még a szociáldemokrata pártkongresszus hozzájárulására is szükség lesz.
 
Megugrott az euró (Forrás: marketwatch.com) 

A sikeres német koalíciós tárgyalások híre tovább erősítette a csütörtökön már megugró euró árfolyamát. A dollárral szemben a kurzus 1,2130-ig erősödött, ez három éves rekordnak felel meg. A piacoknak csütörtökön az EKB decemberi ülésének jegyzőkönyve már adott egy komoly lökést, amely előrevetíti, hogy az Európai Központi Bank belátható időn belül leállítja a kötvényvásárlási porgramját.
 
mfor.hu