TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Márciusban 13,4 százalékos bővülést ért el a magyar ipar. A legtöbb szegmensben növekedés volt, amiben a bázishatás is szerepet játszott, de vannak olyan alágazatok, amelyek enélkül is kiugró teljesítményt nyújtottak. A negyedéves adatok alapján jókora részt vállalhat az ipar az első negyedéves gazdasági növekedésben.

A magyar ipar 13,4 százalékos növekedéssel zárta a márciust. A legtöbb alágazatban jelentős volt a növekedés, a feldolgozóipar például 14,1 százalékos többletet ért el, a gépeknél 31 százalékos volt a plusz.
 
A márciusi sztárok
A legtöbb alágazatban bővülés volt, amiben szerepet játszik a bázishatás, mert tavaly ezek többsége visszaesést könyvelhetett el. „Ugyanakkor a bázishatás nélkül is vannak kiemelkedő szegmensek, például a számítógépek, elektronikai és optikai termékek gyártása, amely 20 százalék feletti tempót diktált. Emellett a gyógyszer-előállítás is számottevő eredményt ért el, ez a szektor az év első két hónapjában még mínuszban volt, erre jött a márciusi 29 százalékos növekedés” - mondta Németh Dávid, a K&H Bank vezető elemzője.
 
1,5 százalékpont lehet az iparé
Az idén a járműgyártásban új kapacitások jelenhetnek meg, ám ezek ebben az évben elsősorban a beruházási mutatókat javíthatják és az ipari adatokban kisebb szerepet játszhatnak. Majd 2018-ban és 2019-ben jelenhetnek meg markánsabbak az ipar bizonyítványában.
 
Németh Dávid, a K&H vezető elemzője
 
Az első negyedévben összességében az ipar közel 8 százalékos többletet ért el, ez alapján az ágazat a negyedéves GDP-bővüléshez 1,5 százalékponttal járulhat hozzá. Németh Dávid szerint a jelenlegi kilátások alapján az ipar 2017-ben 5 és 10 százalék közötti növekedésre lehet képes.
 
mfor.hu 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.