<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

A magyar szabályozás az úgynevezett Robin Hood-adó kérdésben már megelőzte az európai gyakorlatot: bányajáradék és extra bányajáradék címen a Mol már évek óta az európai átlag többszörösét fizeti a hazai gáztermelés után - közölte Somlyai Dóra, a Mol magyarországi kommunikációs vezető az MTI érdeklődésére pénteken.

A Mol szerint ez példátlan mind a nagyságrend tekintetében, mind a logikáját illetően is, hiszen árfüggő, az árak növekedésével automatikusan emelkedik a bányajáradék, elvonva ezáltal a többletbevétel szinte teljes mértékét.

A Mol tájékoztatása szerint az általuk fizetett bányajáradék 2007-ben mintegy 100 milliárd forint volt, amelyből 66 milliárd forintot a gázár kompenzációs kasszába kell befizetniük.

A magyar olajtársaság közlése szerint a Mol által fizetett bányajáradék-kulcs a legmagasabb Európában, mintegy tízszerese annak, amit például az OMV fizet Romániában a két és félszer nagyobb termelése után.

MTI/Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.