<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Többek között a népszavazási kérdések alkotmányossági vizsgálata miatt nem marad ideje az Alkotmánybíróságnak, hogy még az idén határozatokat hozzon a Gyurcsány-csomag miatt beadott indítványokról - írta a csütörtöki Napi Gazdaság.

A Napi Gazdaság szerint szemernyi esély sincs arra, hogy december végéig megszülessenek a különadóról, illetve a dupla járulékalapról szóló jogszabályokhoz kapcsolódó beadványokról a határozatok. Az illetékes bírák még nem terjesztették a testület elé az ügyeket, a határozathozatalig pedig hetek telnek el, az Alkotmánybíróság viszont december közepe után két hétig nem tart teljes ülést.

A különadóból az idén 150 milliárd forintot vár a Pénzügyminisztérium, ami - a tavaly befolyt 50,9 milliárd forinttal együtt - már az idei hiányterv 12-13 százalékát teszi ki: vagyis ennyit kellene visszafizetni a vállalkozóknak, ha végül nem állna meg a testület előtt a különadó - olvasható a lapban.