1p

Többek között a népszavazási kérdések alkotmányossági vizsgálata miatt nem marad ideje az Alkotmánybíróságnak, hogy még az idén határozatokat hozzon a Gyurcsány-csomag miatt beadott indítványokról - írta a csütörtöki Napi Gazdaság.

A Napi Gazdaság szerint szemernyi esély sincs arra, hogy december végéig megszülessenek a különadóról, illetve a dupla járulékalapról szóló jogszabályokhoz kapcsolódó beadványokról a határozatok. Az illetékes bírák még nem terjesztették a testület elé az ügyeket, a határozathozatalig pedig hetek telnek el, az Alkotmánybíróság viszont december közepe után két hétig nem tart teljes ülést.

A különadóból az idén 150 milliárd forintot vár a Pénzügyminisztérium, ami - a tavaly befolyt 50,9 milliárd forinttal együtt - már az idei hiányterv 12-13 százalékát teszi ki: vagyis ennyit kellene visszafizetni a vállalkozóknak, ha végül nem állna meg a testület előtt a különadó - olvasható a lapban.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!