TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Bár minimális pluszt elért tavaly az ipar, ez lényegében stagnálásnak felel meg. Az idén javulhat a helyzet, de ez függ a nemzetközi porondtól is.

Tavaly novemberben 0,6 százalékos növekedést ért el a magyar ipar, 2016 első tizenegy hónapjában pedig szerény, 1 százalékos többletet hozott össze az ágazat. Németh Dávid, a K&H Bank vezető elemzője elmondta, hogy az ipar novemberi teljesítményét növelte a számítógépek és elektronikai termékek gyártásában bekövetkezett 10 százalék feletti bővülés, visszafogta a tempót ugyanakkor, hogy az autógyártásban visszaesés volt.
 
A rendelésállományról a szakember elmondta, hogy az exportmegrendelések miatt növekedett, a belföldi megrendelések csökkentek. 2016 egészében akár 1 százalék alatti lehet az ipari növekedés, mivel decemberben az egyik legfontosabb ágazat, az autóipar gyengén szerepelhet. Az alig 1 százalékos növekedés pedig lényegében stagnálást jelentene.
 
Németh Dávid szerint az idén valamivel javulhat a magyar ipar teljesítménye, de kockázatot jelent exportoldalról, hogy miként alakul a nemzetközi gazdasági környezet. A jelenlegi kilátások szerint - ha nem következik be komolyabb visszaesés nemzetközi szinten -, akkor 4 százalék körüli többlet várható a magyar ipartól 2017-ben.
 
mfor.hu 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.