2017. szeptember 13. 14:28

A túlárazottnak tűnő feladatot ráadásul egy kommunikációs céggel végeztették el.

Az LMP-s Hadházy Ákos kérdezett rá Polt Péter főügyésznél, hogy áll a nyomozás az EMMI egyik háttérintézményének ügyében, amelyik 2015-ben egy kommunikációs céget bízott meg 25 millióért a hókotrással - írja a 444.hu.

A Türr István Képző és Kutató Intézet ugyanis 25 milliós szerződést kötött a Lightboard Outdoor Kft.-vel, hogy elvégezze a hó- és síkosságmentesítést az intézmény miskolci, kecskeméti és ózdi telephelyén. Összesen 7670 négyzetméterről volt szó. A cég korábban is dolgozott a TIKK-nek, 2013-ban 25 millióra szerződtek a miskolci és a székesfehérvári telephely síkosságmentesítésére.

Polt Péter válaszában azt írta, hűtlen kezelés bűntette miatt a Budapesti Rendőr-főkapitányság Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztályán folyamatban lévő nyomozásban adatok és iratok beszerzése, elemzése folyik, gyanúsítotti kihallgatásra még nem került sor. A nyomozás határideje jelenleg 2017. december 10-e, ami indokolt esetben meghosszabbítható. Az ügyben vádemelés egyelőre még nem történt.

mfor.hu