TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2012. november 23. 14:16

Együttműködési nyilatkozatot írt alá pénteken German Gref, a Sberbank vezérigazgatója és Werner Hoyer, az Európai Beruházási Bank (EIB) elnöke.

A két pénzügyi intézmény közleménye szerint különösen a kis- és középvállalatok és közepes méretű tőzsdei vállalatok hosszú távú finanszírozásának elősegítése érdekében, illetve közös klímavédelmi projektek támogatásában működnek együtt a kelet-európai térségben.

A Sberbank Magyarországon is jelen van: februárban zárta le az osztrák Volksbank kelet-közép-európai leányait tömörítő vállalat, a Volksbank International felvásárlását.

A közlemény kiemeli: a most aláírt együttműködési nyilatkozat összhangban van azzal a támogatási programmal, amelyet november 8-án jelentett be több nemzetközi szervezet. Akkor az euróövezeti válság nem szűnő hatásainak ellensúlyozására két évre szóló, 30 milliárd eurót meghaladó támogatási csomagot állított össze Közép- és Kelet-Európa gazdaságai, köztük Magyarország számára az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD), az EIB és a Világbank-csoport.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.