<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A fekete nők jogaiért szólalt fel a teniszsztár.

Lényegében egy polgárjogi manifesztumot publikált az open éra valaha volt legsikeresebb női teniszezője, Serena Williams a Fortune magazinban. A sportoló egyenlő bérezést követel a fekete nőknek, mert szerinte nem kapják meg az őket megillető fizetést.

Serena Williams 

Williams úgy véli, nem csak az alacsonyabb státuszú munkahelyeken tapasztalni ezt, hanem olyan, komoly képzettséget igénylő szakmákban is ez a helyzet, mint a technológiai vagy a gyógyszeripar, illetve a jogi és pénzügyi világban.

A színes bőrű nőket sújtja leginkább a nemek közötti fizetési egyenlőtlenség. Nekem is azt mondták fiatal koromban, hogy soha nem fogom elérni az álmaimat, mert nő vagyok és színes bőrű - írta a teniszező figyelemfelhívó cikkében.

Mint fogalmazott, ha nem fog fiatalon teniszütőt , ő is egy lenne a 24 millió amerikai fekete nő közül, akiket hátrány ér a munkahelyükön. Tisztában van vele, hogy ő kivételes helyzetben van, a legszerencsésebbek közé tartozik. A sikert azonban könnyebben adják a teniszpályán, mint az egyenlő bánásmód érdekében folytatott küzdelemben. Egyszerűbb rekordszámú tornagyőzelmet elérni a Grand Slam versenyeken, mint megtörni a hatalommal való visszaélést, a megkülönböztetést és a szexizmust - állítja Williams.

A BBC szerint ezért arra buzdítja a méltánytalanságot elszenvedőket, hogy lépjenek fel a jogsértések ellen. Követeljenek egyenlő bánásmódot, szerezzenek érvényt jogaiknak. Fekete nők, ne féljetek! - üzente a teniszező.

mfor.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.