2p
A tartalomból: NER-nek való vidék – Viszlát, hungarocell kajásdoboz! – Mi lesz az eladósodottakkal a moratórium után? – Hatalmas pénzbumerángot dobott el a magyar űrprogram


			
		

A fekete nők jogaiért szólalt fel a teniszsztár.

Lényegében egy polgárjogi manifesztumot publikált az open éra valaha volt legsikeresebb női teniszezője, Serena Williams a Fortune magazinban. A sportoló egyenlő bérezést követel a fekete nőknek, mert szerinte nem kapják meg az őket megillető fizetést.

Serena Williams 

Williams úgy véli, nem csak az alacsonyabb státuszú munkahelyeken tapasztalni ezt, hanem olyan, komoly képzettséget igénylő szakmákban is ez a helyzet, mint a technológiai vagy a gyógyszeripar, illetve a jogi és pénzügyi világban.

A színes bőrű nőket sújtja leginkább a nemek közötti fizetési egyenlőtlenség. Nekem is azt mondták fiatal koromban, hogy soha nem fogom elérni az álmaimat, mert nő vagyok és színes bőrű - írta a teniszező figyelemfelhívó cikkében.

Mint fogalmazott, ha nem fog fiatalon teniszütőt , ő is egy lenne a 24 millió amerikai fekete nő közül, akiket hátrány ér a munkahelyükön. Tisztában van vele, hogy ő kivételes helyzetben van, a legszerencsésebbek közé tartozik. A sikert azonban könnyebben adják a teniszpályán, mint az egyenlő bánásmód érdekében folytatott küzdelemben. Egyszerűbb rekordszámú tornagyőzelmet elérni a Grand Slam versenyeken, mint megtörni a hatalommal való visszaélést, a megkülönböztetést és a szexizmust - állítja Williams.

A BBC szerint ezért arra buzdítja a méltánytalanságot elszenvedőket, hogy lépjenek fel a jogsértések ellen. Követeljenek egyenlő bánásmódot, szerezzenek érvényt jogaiknak. Fekete nők, ne féljetek! - üzente a teniszező.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.