TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Jövőre százezer alá csökken az evások száma, írja a Napi Gazdaság. A lassú lemorzsolódásban minden bizonnyal a törvényi változásoknak is szerepe van.

A legfrissebb adatok szerint 1135 vállalkozó és társaság jelentkezett be evakörbe, miközben 4499-en jelezték kilépési szándékukat; ezzel jövőre százezer alá csökken az egyszerűsített vállalkozói adót fizetők száma - írja szerdai számában a Napi Gazdaság.

Az elmúlt években nem nagyon követte az adóalanyok száma a törvényi változásokat, és még az adó kulcsának jelentős - 15-ről 25 százalékra történő - emelése sem tántorította el az evásokat.

A nagyságrendileg százezer evástól tavaly a tervezett 168 milliárd helyett csak 153 milliárd forint folyt be a költségvetésbe, ez volt az első év, amikor az adónem nem teljesítette túl az előirányzatot. Az idén 120 milliárd forint folyt be az első 11 hónap alatt, az éves előirányzat 168,7 milliárd forint. Jövőre 177 milliárd forint bevételt tervez a kormány az evából. 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.