<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén - nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2022 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

A Legfelsőbb Bíróság új eljárást rendelt el az úgynevezett áfa-arányosítási ügyben - értesült az index.hu. A Pénzügyminisztériumban még nem tudnak a döntésről, az APEH keddre ígért tájékoztatást az MTI-nek.

Cégek, gazdálkodó szervezetek pár tucat eljárást indítottak az APEH ellen az elmúlt két évben, arra hivatkozva, hogy a hazai áfatörvény egyik előírása miatt nem vonhattak le, igényelhettek vissza áfát, márpedig a kérdéses passzus ütközött a felsőbbrendű uniós joggal - írja az index.hu.

A cégek azt kifogásolták, hogy az állami támogatás arányában nem igényelhették vissza az áfát kiadásaikból. Az intézkedést, amely ellentétes az EU gyakorlatával, 2004 elején vezették be, és 2004. május 1-je, Magyarország EU-csatlakozása után is érvényben maradt, utóbb 2006 január elsejével szüntették meg azt.

A Pénzügyminisztériumban az MTI-nek elmondták: nem lehet megbecsülni, hogy mekkora összeget érinthet az ügy, amíg nem ismerik az LB döntését.

Ugyanakkor felhívták a figyelmet arra, hogy a csatlakozás szabályai szerint nem minden az EU gyakorlatától eltérő szabályozás semmisült meg az uniós csatlakozással. A tagországok bizonyos, a belépéskor érvényes szabályokat fenntarthattak. "Ezzel magyarázható az is, hogy az EU e vonatkozásban nem indított kötelességszegési eljárást Magyarországgal szemben" - tette hozzá a PM illetékese.

MTI/Menedzsment Fórum 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.