TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2012. február 15. 15:55

Véglegesítették az eddig osztrák többségi tulajdonban lévő Volksbank International (VBI) adásvételi szerződését a fő részvényesek és az orosz Sberbank - jelentették be szerdán Bécsben.

A Volksbank kelet- és közép-európai leányvállalatait - köztük a Magyarországi Volksbankot - tömörítő VBI ezzel száz százalékban a vezető orosz bank tulajdonába kerül. Az adásvétel nem érinti a romániai leányvállalatot.

A VBI végleges vételára 505 millió euró. A tavaly novemberben kitűzött 585 millió eurós irányárat a VBI 2011. harmadik negyedévi veszteségeinek fényében 80 millió euróval csökkentették a felek.

A VBI a Sberbank első nagyobb akvizíciója a volt Szovjetunió térségén kívül.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.