2013. május 7. 07:31

Veszteséges első negyedévet zárt a Commerzbank a jelentős létszámcsökkentéssel is járó átszervezési program költségei miatt.

Az első negyedévben adózás után 94 millió euró veszteséget könyvelt el a Commerzbank, szemben az egy évvel korábbi 355 millió euró nyereséggel. A Reuters által megkérdezett elemzők 125 millió euró veszteséget vártak.

A pénzintézet eredményét a 4-6 ezer fős létszámcsökkenést magában foglaló átszervezési program 493 millió eurós költségei billentették át veszteségbe.

Az üzleti eredmény egyszeri tételek nélkül 20 százalékkal, 469 millió euróra csökkent, elsősorban az alacsonyabb kamatok után a kamatjövedelemben bekövetkezett csökkenés miatt.

Nagy a gond?

2008 óta öt tőkeemelésen esett át a bank, és az akkori részvényérték több, mint 93 százaléka tűnt el, ezzel a legrosszabbul teljesítő cég Európában. Idén a Commerzbank részvényei 25 százalékkal csökkentek - írja a Bloomberg.

A bank működési eredménye a vállalati ügyfeleknél 33 százalékkal 325 millió euróra esett vissza az alacsony bevételek miatt, míg ugyanez a lakossági ügyfelek terén 49 százalékkal 70 millió euróra csökkent.

MTI/mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.