Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
Baka F. Zoltán Baka F. Zoltán

A Pénzügyminisztériumnak is várnia kell másfél-két évet.

A legutóbbi Kormányinfón arról is érdeklődtünk Gulyás Gergely miniszternél, hogy mikor kerül sor a kormányzati szervek Várba költözésére.

A Belügyminisztérium jelenlegi épületeA Belügyminisztérium jelenlegi épülete

Az eredeti menetrend szerint már rég az új helyén kellene működnie a Belügyminisztériumnak (BM) és a Pénzügyminisztériumnak (PM), de egyelőre semmi jele annak, hogy el tudnák hagyni jelenlegi székhelyeiket.

A válaszból kiderült, hogy egy ideig még nem kell hívni a bútorszállítókat. Mint a miniszter elmondta, föl sem merül, hogy idén költözzenek a tárcák. A belügy esetében "tervek állnak rendelkezésre", a Pénzügyminisztérium valamivel áll jobban, ott a költözésre másél-két éven belül lát esélyt Gulyás Gergely. Vagyis a ciklus végén legalább az egyik, erre kijelölt tárca apparátusa járhat be az új munkahelyére. A belügyeseknek viszont erre a miniszter közlése alapján a következő kormányzati ciklusig várniuk kell.

A költözés tehát a vártnál tehát jóval tovább tart. Még Lázár János volt a Kormányinfókér felelős miniszter, amikor a felköltözés már tervben volt. A csúszás több okra vezethető vissza tudomásunk szerint: az engedélyezési eljárás hosszabbra nyúlt, mint várták, illetve a szűkös építőipari kapacitások miatt sem egyszerű manapság kivitelezőt találni.

A költözés ütemezését nemcsak az államigazgatásban dolgozók életét befolyásolja. A belügy és a pénzügy jelenleg olyan ingatlanokban működik, amelyek a főváros elit negyedében fekszenek és kézenfekvő az idegenforgalmi hasznosításuk. A BM épülete a József Attila utcában van, a PM székhelye pedig onnan pár száz méterre, a mostanában felújított József nádor téren található. Mindkét épület a főváros értékesebb ingatlanjai közé tartozik, s úgy tudni, a kormány szándékában áll ezek értékesítése. Az érdeklődők jellemzően a szállodaiparból jelentkeztek, de a puhatolózó tárgyalásokat lassítja, hogy egyre messzebb tolódik a költözés.

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.