1p

Berobbant az építőanyagok áremelkedése – írja a Világgazdaság.

A vg.hu cikke szerint a háborús helyzet hatására a vártnál intenzívebben, 15-25 százalékkal drágultak az építőanyagok. Az építkezés is tovább drágul, mert a gyártók egyre drasztikusabb áremeléseket jelentenek be.

Jelentősen emelkednek az építőanyagok árai. Illusztráció: Depositphotos
Jelentősen emelkednek az építőanyagok árai. Illusztráció: Depositphotos

Az építkezések átlagos anyagköltsége január óta összességében 20 százalékkal drágult, de egyes kategóriáknál hamarosan eljuthatunk a 30 százalékig is.

A már tavaly is megtöbbszöröződött gáz- és villamosenergia-árak tovább nőttek a háborús helyzet hatására, ami az építőanyag-gyártásban rendkívüli költségnövekedést okozott. Néhány csempegyártmány ára már most kezd elszállni, az egyik nagy gyártó éppen most jelentett be 45-50 százalékos azonnali áremelést.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!