<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Berobbant az építőanyagok áremelkedése – írja a Világgazdaság.

A vg.hu cikke szerint a háborús helyzet hatására a vártnál intenzívebben, 15-25 százalékkal drágultak az építőanyagok. Az építkezés is tovább drágul, mert a gyártók egyre drasztikusabb áremeléseket jelentenek be.

Jelentősen emelkednek az építőanyagok árai. Illusztráció: DepositphotosJelentősen emelkednek az építőanyagok árai. Illusztráció: Depositphotos

Az építkezések átlagos anyagköltsége január óta összességében 20 százalékkal drágult, de egyes kategóriáknál hamarosan eljuthatunk a 30 százalékig is.

A már tavaly is megtöbbszöröződött gáz- és villamosenergia-árak tovább nőttek a háborús helyzet hatására, ami az építőanyag-gyártásban rendkívüli költségnövekedést okozott. Néhány csempegyártmány ára már most kezd elszállni, az egyik nagy gyártó éppen most jelentett be 45-50 százalékos azonnali áremelést.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.